Förskollärare till Annas Gård

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har cirka 57 000 invånare. Vi är cirka 4 200 medarbetare i stadsdelen som arbetar för en bra vardag för göteborgarna. Genom att ge service, stöd och omsorg gör vi skillnad när det behövs. Vi möter stora utmaningar i arbetet och därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i stadsdelens verksamheter. Vi arbetar med att öka inflytandet för stadens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter:

Förskolan Annas gård består av avdelningarna Safiren, Rubinen och Smaragden, alla med inriktning 1-5 år. Vi på förskolan Annas gård ser den pedagogiska miljön som mycket viktig. Vi vill att både den inre och yttre miljön skall stimulera och inspirera barnen. Den ska utmana, uppmuntra till kommunikation, lek, utforskande och lärande. Lärandet skall vara ett äventyr för både barnet och den vuxne genom att ha ett utforskande förhållningssätt. Pedagogerna är medforskare och hjälper barnen vidare genom att ställa de rätta frågorna.

Vi har en stor innehållsrik gård samt skogen runt knuten med rika möjligheter till härliga naturupplevelser. Dessutom ligger vårt fina bibliotek på bekvämt gångavstånd. Vi arbetar mycket med förskolans värdegrund och förhållningssättet till varandra.

I din roll kommer du att vara medansvarig för planering och utvärdering av det pedagogiska arbetet på avdelningen. Du kommer även ansvara för att en positiv och utvecklingsfrämjande miljö skapas för varje barn och för hela gruppen. Tillsammans med de andra avdelningarnas personal kommer du att verka för en positiv miljö för hela förskolan. Det ingår även att vara med och arrangera möten med föräldrar både individuellt och i stor grupp.

Hos oss får du möjlighet att samarbeta med erfarna kollegor och har stor möjlighet att vara med och påverka utvecklingen av vår verksamhet. Vi önskar därför en entusiastisk och engagerad förskollärare som kan bidra med kreativa idéer och tankar vad gäller utformningen av det pedagogiska arbetet på förskolan. Vi erbjuder pedagogiska måltider tillsammans med barnen, subventionerad friskvård samt arbetskläder för utomhusbruk.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Som pedagog är du tydlig i din yrkesroll och vill bidra med din kompetens för barns, föräldrars och kollegors bästa.

Du har ett stort engagemang och ett professionellt förhållningssätt. Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat. Du är jobbfokuserad och söker aktivt utmaningar. Du har även en helhetssyn och förstår din roll men ser till verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-08
Referensnummer: A732191

Andra uppgifter:

Enligt skollagen krävs legitimation för tillsvidareanställning. Du som saknar legitimation, men har förskollärarexamen anställs på tidsbegränsad anställning enligt skollagen.

Med hänvisning till lag SFS 2000:873 måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

I Askim-Frölunda-Högsbo arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Förvaltningen har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Upplysningar lämnas av:

Marianne Barud
Förskolechef
Mobiltelefon: 0736-66 04 53
Telefon: 031-366 04 40

Fackliga företrädare:

Katarina Olsén
Lärarförbundet
Mobiltelefon: 070-678 29 28

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster