Specialpedagog till Hedens Högstadium, Hönö

Välkommen till Göteborgs norra skärgård. Här möter man Bohuslän när det är som allra bäst!

Öckerö kommun erbjuder ett stimulerande arbete i en utvecklingsinriktad och kreativ skärgårdskommun strategisk belägen i Göteborgs närhet. Kommunen ligger mellan Vinga och Marstrand och består av ca. 12 400 invånare. I kommunen har flera specialpedagoger gått i pension, så bristen på specialpedagoger är stor hos oss.

Vi söker nu en specialpedagog som vill arbeta på högstadiedelen på Hedens skola, som är en kommunal F-9 skola på Hönö. Hedens skola ligger drygt fem minuters gångväg från färjeläget och kollektivtrafiken tar dig snabbt in till centrala Göteborg om så är behovet.

Verksamheten bedrivs i nyrenoverade och nybyggda lokaler. Som medarbetare hos oss har du möjlighet att bidra i skolutvecklingsarbetet, utveckla din yrkesroll och vara en viktig del i att bygga kulturen på denna nya högstadieskola, där vi har cirka 230 elever i nio klasser.

Arbetsuppgifter:

Dina arbetsuppgifter som specialpedagog är att arbeta med elever och arbetslag från åk 7 till åk 9. Dina arbetsuppgifter kommer att vara handledning av pedagoger, driva skolutveckling samt vara ett stöd till elever vid behov. Ditt uppdrag kommer att innebära att identifiera, analysera och undanröja hinder som orsakar svårigheter i lärandemiljön. I arbetet ingår också att vara ett stöd för lärare i arbetet med extra anpassningar, kartläggningsarbete och extra stöd. Du ska också medverka vid övergången mellan olika verksamheter. På skolan har vi ett lokalt elevhälsoteam som du kommer att leda. Vidare har vi ett centralt elevhälsoteam där du ingår. I kommunen finns ett specialpedagogiskt nätverk där du kommer att ingå. På skolan finns även en nära kollega i specialpedagogen för de yngre barnen. Som specialpedagog är du också en del i skolans utvecklingsarbete och sitter därför med i skolutvecklingsgruppen.

Kvalifikationer:

Vi söker Dig med specialpedagogutbildning, gärna med grundskollärarutbildning i botten. Att Du har lätt för att skapa goda relationer och positiva möten med elever, pedagoger och vårdnadshavare ser vi som en förutsättning för att lyckas i uppdraget. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet för uppdraget.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs. Vi ser gärna att Du har erfarenhet av arbetet som specialpedagog för de aktuella åldrarna.
Omfattning: Heltid. Vi kan föra en dialog kring sysselsättningsgraden. Vi ser möjlighet till en sysselsättningsgrad mellan 80-100%.
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-29
Referensnummer: A718792

Andra uppgifter:

Tjänsten är semesteranställning.
Vi kommer att tillämpa löpande intervjuer i rekryteringsprocessen för dessa tjänster och ser därför gärna att Du skickar Din ansökan så snart som möjligt.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Britt-Marie Bertransson
Tf. Rektor
Telefon: 031-976200
E-post: britt-marie.bertrandsson@ ockero.se

Fackliga företrädare:

Annelie Utbult
Lärare - Ombud för Lärarnas riksförbund
E-post: annelie.utbult@ockero.se

Marcus Ericsson
Lärare - Ombud för Lärarförbundet
E-post: marcus.ericsson@ockero.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster