Familjebehandlare, Familjehuset, IFO

Ale kommun med 30 000 invånare ligger strax norr om Göteborg och har den största befolkningsökningen i regionen. Ale växer med 300 bostäder per år.

Vi är 2 000 anställda som ska ge Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du bli en av oss?

Tjänsten ingår i Familjehuset som är en del av stöd- och behandlingsenheten inom individ- och familjeomsorgen (IFO). Enheten utgör socialtjänstens öppenvård riktad mot barn, ungdomar och deras familjer.

Arbetsuppgifter:

Individ- och familjeomsorgen i Ale arbetar aktivt för att barn och ungdomar ska kunna bo kvar i sin ursprungsfamilj och vid behov få kvalificerade stöd- och behandlingsinsatser kopplade dit.
Som familjebehandlare jobbar vi med stödjande och förändringsinriktat arbete. Arbetet sker hemma hos den aktuella familjen eller i Familjehusets lokaler - utifrån vad som passar familjen bäst - och sker i nära samarbete med föräldrar och andra viktiga personer runt barnet.
Vårt uppdrag rymmer allt från tidiga förebyggande serviceinsatser till intensiva skräddarsydda insatser för den unge och hens familj. Stöd- och behandlingsenheten ska präglas av en mångfald i behandlingsutbudet och flexibilitet utifrån de behov som klienterna har, vilket även kan påverka arbetstiderna så att viss kvällstjänstgöring förekommer.
Förutom individuella stöd- och behandlingsinsatser hos familjer, barn och unga arbetar Familjehuset återkommande med barngrupper i form av Skilda Världar och Fjärilen (stödgrupp för barn som har en förälder som har eller har haft missbruk eller psykisk ohälsa).
I dina arbetsuppgifter ingår också att dokumentera samt tillsammans med socialsekreterare och familj formulera genomförandeplaner enligt BBIC.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utexaminerad socionom, socialpedagog eller med liknande utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Vidareutbildning inom det familjesystemiska området och erfarenhet av arbete i familjer med tonåringar är meriterande.
Du har förmåga att bygga relationer på ett positivt sätt och hjälper familjer, barn och ungdomar att utveckla sina resurser. Du är van att arbeta i team men har heller inga problem med att arbeta självständigt.
Du är van att växla mellan olika arbetsuppgifter och har förmåga att strukturera och vid behov prioritera bland arbetsuppgifter. Du kan uttrycka dig väl både i tal och skrift och du tycker om att samarbeta för att hitta nya öppningar. Personliga egenskaper som kommer väl till pass är empati, lyhördhet och humor.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Utbildning inom arbetsområdet och B-körkort är ett krav för tjänsten.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-24
Referensnummer: A745084

Andra uppgifter:

Månadslön. Individuell lönesättning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Sven Boge
Samordnare
Telefon: 0704-32 05 21

Fredrik Broberg
Enhetschef
Telefon: 0303-37 12 30

Fackliga företrädare:

Fackliga representanter nås via kommunens kontaktcenter
Telefon: 0303-33 00 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster