Förskollärare till Brunstorpsvägen 41 och Glöstorpsvägen 26

Norra Hisingen är en av Göteborgs 10 stadsdelsförvaltningar med ca 3500 medarbetare. I stadsdelen bor 49 000 invånare och området sträcker sig över en stor geografisk yta med varierad bebyggelse, landsbygd och naturområden. Vår uppgift är att erbjuda god service med hög kvalitet till invånarna och att verka för att Norra Hisingen ska vara ett attraktivt område att växa upp, utbildas, bo, arbeta och åldras i. Vi erbjuder dig ett meningsfullt och omväxlande arbete med möjlighet att utvecklas i din yrkesroll.

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu två nya förskollärare till Brunstorpsvägen 41 och en till Glöstorpsvägen 26.

Förskolan Brunstorpsvägen 41 ligger mitt i Säve i lantlig miljö med nära till djur och natur, vilket innebär att barnen och pedagogerna vistas mycket utomhus. Förskolan Glöstorpsvägen 26 ligger mitt i Tuve med närhet till natur och kultur. Förskolorna består av fyra respektive fem avdelningar i åldrarna 1-5 och avdelningarna är indelade efter ålder vilket innebär att varje avdelnings miljö är anpassad till respektive åldersgrupp.

Vi söker nu dig som ser varje barns unika förmåga med fokus på barnens och verksamhetens utveckling och lärande. Som förskollärare hos oss kommer du, tillsammans med dina kollegor, att ansvara för planering och genomförande av det pedagogiska arbetet och dokumentationen. Vi utmanar vår organisation och vårt pedagogiska arbetssätt med lyssnande, nyfikenhet och kreativitet.

Hos oss sker fortbildning och nätverkande både inom och utanför stadsdelen för att finna nya tankar och lära av varandra. I utvecklingsarbetet ser vi vikten av barns lärandemiljö ute och inne, kreativa uttryck samt pedagogisk dokumentation. Vi har även erfarenhetsutbyte med förskolor i Italien och söker inspiration bland annat från Reggio Emilias pedagogiska filosofi. Kontakten och samarbetet med andra kollegor och vårdnadshavare är en viktig del i arbetet. Du skall känna att du är en del i gruppen och vill vara med och skapa den goda arbetsplatsen där alla stöttar och uppmuntrar varandra.

Hos oss erbjuds du ett meningsfullt arbete i en engagerad och mångsidig personalgrupp bestående av förskollärare och barnskötare. På vår förskola arbetar en pedagogista som verksamhetsutvecklare och handleder de andra pedagogerna i det pedagogiska utvecklingsarbetet. Vi har kockar på båda förskolorna som lagar all mat i våra kök med fokus på ekologiska råvaror, detta uppskattas både av barn och av pedagoger.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad förskollärare. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i förskola eller annat arbete med barn. Vi ser även att läroplanens värdegrund genomsyrar ditt förhållningssätt.

Som person ser du möjligheter istället för hinder, fungerar väl i arbetslag och i självständigt arbete. Du har god förmåga att skapa relationer och du ser såväl gruppens som miljöns betydelse för lärandet och inspireras av barns nyfikenhet och kreativitet. Vi ser gärna att du är en medforskande förskollärare som är nyfiken och låter barnen skapa sina egna teorier och hypoteser.

Eftersom arbetet innefattar dokumentation är det viktigt att du har förmåga att på ett bra sätt strukturera och dokumentera ditt pedagogiska arbete. Du ska ha god erfarenhet i att använda dig av IKT. Tycker du dessutom om att utmana barnens, kollegornas och ditt eget tänkande och lärande, vilket skapar utveckling och arbetsglädje, kan du vara den vi söker!

Antal tjänster: 3

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-15
Referensnummer: A717943

Andra uppgifter:

Urval och intervjuer sker löpande.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

I Norra Hisingen arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Med hänvisning till lag SFS 2010:801 måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Liselott Hesselroth
Förskolechef
Telefon: 031-3668188

Fackliga företrädare:

Lars Nilson
Lärarförbundet
Telefon: 031-701 53 95

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster