FAMILJEBEHANDLARE

Tillbaka

Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med 15 300 innevånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl a Stockholmsregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas.

Hedemora kommun är kommunens största arbetsgivare med över 1200 medarbetare inom ett hundratal olika spännande yrken. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort. God livskvalitet innebär bland annat att Hedemora kommun är en ekokommun med goda boendemiljöer, att vi utvecklar kultur- och naturmiljöer, erbjuder bra förskolor och grundskolor, en gymnasieskola med utbildning av högsta kvalitet, samt utvecklar en positiv och stimulerande miljö för näringslivet.

För mer information: http://www.hedemora.se

Arbetsuppgifter:

Hedemora kommun, Socialförvaltningen söker en Familjebehandlare till öppenvården barn- och ungdom.

Barn- och ungdomssektionen är uppbyggd av en myndighetsgrupp och en öppenvårdsgrupp. Inom myndighetsgruppen har vi specialiserade funktioner för mottagning, familjerätt, familjehem.

Vi söker nu en medarbetare till öppenvårdsgruppen där du blir en av tre anställda. Öppenvården arbetar med barn och ungdomar ålder 0 – 20 år samt deras föräldrar.

Arbetsuppgifter: Arbetet består till stora delar av uppdrag från socialsekreterare såväl under utredning som vid beviljad insats efter avslutad utredning.
Arbetet innebär förändringsarbete i familjer och ofta utifrån olika stödprogram riktat mot föräldrar, barn eller ungdomar. Öppenvården har även en viktig funktion vid utsluss från familjehem och HVB.
Gruppen behöver utveckla sitt arbete riktat mot unga och missbruk, där du kan bli en viktig del i det arbetet.

Samarbete med andra såsom skolan, ungdomsmottagningen, familjecentralen, Svenska kyrkan, polisen, organisationer och föreningar är en del av arbetet, samt att delta vid ungdomsarrangemang.

Arbete på kvällar och helger förekommer.

Hedemora kommun som arbetsgivare kan erbjuda en generös flextid, extern handledning samt friskvårdstimme. Som anställd i kommunen har du tillgång till gym och bad i Vasahallen till ett reducerat pris.

Kommunen erbjuder semesterväxling.

Kvalifikationer:

Socionomutbildning eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Det är meriterande om du har utbildning och erfarenhet av arbete med någon av de metoder som socialstyrelsen rekommenderar vid arbete mot beroende (KBT, MI, CRA, ACRA, ADDIS UNG, 12-steg mm).

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med barn och föräldrar samt dess nätverk. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga, är utåtriktad, initiativrik och har intresse för metodutveckling.

B-körkort är ett krav.

Övrigt:

Som medarbetare inom Hedemora kommun är det viktigt att du delar den gemensamma värdegrunden KRAM som står för Kundfokus, Respekt, Ansvar och Mod.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.


VÄLKOMMEN med Din ansökan via offentliga jobb.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-11-17

Arbetsgivarens referensnummer: S 24/17

Upplysningar lämnas av:

Lena Abrahamsson
Enhetschef, barn
Telefon: 0225-340 37

Eva Perssson
Familjebehandlare
Telefon: 0225-344 61

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare förmedlas via kommunens växel.
Telefon: 0225 - 340 00 växel

Tillbaka