Skolpsykolog, Elevhälsan

Ale kommun med 30 000 invånare ligger strax norr om Göteborg och har den största befolkningsökningen i regionen. Ale växer med 300 bostäder per år.

Vi är 2 000 anställda som ska ge Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du bli en av oss?

Ale har en samlad organisation för Elevhälsan i vilken kommunens skolsköterskor, skolpsykologer, kuratorer och socialpedagoger ingår. Tillsammans är vi 25 personer som utgör en tvärprofessionell grupp som i första hand har ett hälsofrämjande och förebyggande uppdrag för kommunens elever. Enheten är en resurs i utvecklingsfrågor och för samordning av de olika uppdragen.

Arbetsuppgifter:

Som skolpsykolog hos oss arbetar du i huvudsak mot årskurserna f-9. Du arbetar även till viss del mot förskoleåldrarna. Du är en aktiv deltagare i skolornas hälsofrämjande och förebyggande arbete bland annat inom ramen för elevhälsoarbetet och det tvärprofessionella arbetet i EHT.
Du arbetar med skolrelaterad problematik och har det pedagogiska och psykoedukativa perspektivet i fokus för alla insatser.
En av arbetsuppgifterna är att ge psykologisk konsultation och handledning åt personal för att öka deras förståelse, kunskap och insikt i elevernas olika förutsättningar och behov och deras egen betydande roll för den relationen. Du väljer metod utifrån ärende.
 
Du bedriver ett aktivt arbete för att tillsammans med dina EHT-kollegor undanröja hinder för elevers lärande genom analys och bedömning av behoven hos eleven, gruppen och organisationen.
Du fortbildar och kompetensutvecklar skolans personal, ensam eller i team och du samverkar med både interna och externa aktörer.

Kvalifikationer:

Du är legitimerad psykolog. Meriterande är om du tidigare har arbetat med barn och ungdomar och om du har erfarenhet av psykologarbete i skola. Du har god förmåga att hantera svenska i tal och skrift samt vana att digitalt dokumentera såväl i utlåtande som i journal. I Ale används journalsystemet PMO.
 
Du har god förmåga att kommunicera din psykologiska kunskap till andra yrkesgrupper inom skola och externa aktörer. Du har god kännedom om skolans uppdrag och styrdokument. För att klara arbetet måste du ha förmågan att kunna arbeta både självständigt och i team. Du är flexibel och kan variera arbetssätt och metoder.
 
Du har organisations- och planeringsförmåga då arbetet som psykolog inom skola är ett brett område och det är många olika arbetsuppgifter. Du delar gärna med dig av din kunskap och dina erfarenheter men är samtidigt öppen för andras perspektiv.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-03-05. Eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-31
Referensnummer: A742442

Andra uppgifter:

Månadslön. Individuell lönesättning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Linda Hoffberg
Enhetschef, Elevhälsan
Telefon: 0723-50 61 99

Fackliga företrädare:

Sofia Mattsson
Skolpsykolog
Telefon: 0704320348
E-post: sofia.mattsson@ale.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster