Stödpedagog till Kajan/Grodden

Kungälvs kommuns dagliga verksamhet för personer som beviljats insatser enligt LSS består idag av flera verksamheter. Insatserna riktas till personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd, personer med betydande och bestående begåvningsmässiga funktionsnedsättningar efter hjärnskada i vuxen ålder, personer med andra varaktiga fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar som uppenbart inte beror på normalt åldrande och förorsakar betydande svårigheter i den dagliga livsföringen.

Målet för Daglig verksamhet är att brukaren ska få en meningsfull sysselsättning efter förmåga och behov.

På Kajan/Grodden arbetar vi med personer med autism och utmanande beteende som befinner sig på en tidig till måttlig utvecklingsnivå. I verksamheten arbetar vi temainriktat och med kreativt skapande. På Kajan finns det även hundverksamhet, så du kan ej vara allergisk. Vi lägger stor vikt vid att du har god fysik då arbetet kan vara fysiskt krävande och vi är ute på aktivitet och går långa promenader varje dag.

Arbetsuppgifter:

Som stödpedagog på Kajan arbetar du brukarnära och ska tillsammans med övriga kollegor verkställa insatser enligt LSS-beslut för deltagarna genom ett professionellt arbete och pedagogiskt förhållningssätt och i detta arbete använda överenskomna metoder och verktyg. Arbetet innebär att brukaren blir delaktig och får inflytande i arbetet med genomförandeplaner.

I ditt uppdrag som stödpedagog ska du också vid behov stödja kollegor med social dokumentation och genomförandeplaner och du ska tillsammans med enhetschef driva och utveckla det pedagogiska arbetet på verksamheten. Därför behöver du ha goda ledaregenskaper för att vara en god förebild för brukare och kollegor.

Vill du vara med att tänka nytt och utveckla Kajan för att alla ska kunna vara delaktiga och ha inflytande utifrån sin nivå, är du rätt person för oss.

Kvalifikationer:

Du har 60 högskolepoäng eller 200 yrkeshögskolepoäng inom relevant område.
Du har kunskap och erfarenhet kring att arbeta med autism, funktionsnedsättningar, utmanande beteende, lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och kognitivt stöd.
Då vi dokumenterar i Treserva är det bra om du har datorvana, och vi ser också att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.
Det är också viktigt för oss att du har en god samarbetsförmåga, att du är flexibel, lyhörd och kan engagera både brukare och kollegor och att du har en god organisationsförmåga.
Arbetet kräver B-körkort.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid. Tjänstgöring på kvällar och helger kan förekomma.
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-02-19
Referensnummer: A745988

Andra uppgifter:

Ansökan tas endast emot digitalt via offentligajobb.se.
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
KUNGÄLVS KOMMUN HAR UPPHANDLADE AVTAL.

Upplysningar lämnas av:

Lisbet Hertzman
Enhetschef
Telefon: 0303 - 238604

Fackliga företrädare:

Kommunal
Telefon: vxl 0303 - 238000

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster