Konsulent Arbetsmarknadsenheten

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun, är en expanderande kustkommun med ca 26000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Under sektor utbildning organiserar vi Kompetens och Utveckling som består av enheterna Vuxenutbildning, Arbetsmarknadsenheten och Enheten för Nyanlända. Vår enhet sjösätter en ny organisation fr.o.m. 1 februari -18. I dagsläget söker vi en tjänst på Arbetsmarknadsenheten, och då den nya organisationen träder i kraft är Enheten för nyanlända och Arbetsmarkandsenheten sammanslagna.

Arbetsmarknadsenheten är uppdragsstyrd med inriktning mot näringslivet. Deltagare som aktualiseras på enheten kommer alltid med en uppdragsbeställning och ett tydligt syfte med önskad insats från våra uppdragsgivare som exempelvis kan vara Arbetsförmedlingen, Individ och familjeomsorgen, vården eller Försäkringskassan. Enheten utreder arbetsförutsättningar, erbjuder period av arbetsträning utifrån tydlig målsättning, administrerar hela kommunens statliga bidrag då det kommer till anställda med lönesubvention med mera.

Arbetsuppgifter:

Konsulenten finns i team runt deltagare där målet är att minska tiden i arbetslöshet och finna rätt plats i samhället. Dina närmsta arbetskollegor har funktioner som arbetsterapeut, beteendevetare, koordinator/socionom, rekryterare och handledare i interna praktiska verksamheter. Som viktiga teammedlemmar runt deltagare finns också administratör och enhetschef.

Som arbetsmarknadskonsulent består dina huvudsakliga arbetsuppgifter av att bidra med kunskap kring arbetsmarknadsfrågor såväl till team runt deltagare, som enskilt och till viss del i grupp. Stöttning i att upprätta CV/personligt brev och ansvara för uppstart och uppföljning av deltagare som befinner sig i arbetsträning. I uppdraget ingår också att ansvar för administrationen kring Stenungsunds kommuns feriearbete.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har erfarenhet och engagemang för arbete med människor och arbetsmarknadsåtgärder. Vi tror att du har en relevant högskoleutbildning för uppdraget. Att Du innehar en god arbetsmarknadskunskap, är intresserad av samhällsfrågor och har en förmåga att se din roll som en viktig del i teamet då det kommer till utredning av arbetsförutsättningar. Du behöver ha en analytisk förmåga samt en vana vid att dokumentera och kunna uttrycka dig väl både i tal och i skrift. Meriterande är erfarenhet av arbete med människor från andra kulturella kontexter, flerspråkighet samt förståelse kring hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra.

Vi söker dig som trivs med att samverka och som värdesätter att skapa förutsättningar för gott samarbete såväl intern som med uppdragsbeställare och andra nätverk. Du har en hög utvecklingspotential, är motiverad till att göra skillnad samt förstår, accepterar och efterlever överenskomna uppsatta mål.

Du har ett välgrundat professionellt förhållningssätt med utgångspunkt i ett humanistiskt synsätt där du känner dig trygg med att varje individ har ansvar för sitt eget liv och livsval. Vi vill att du är tålmodig och kan möta och bemöta människor med mellanmänskliga svårigheter. Vi önskar att du utmärker dig genom att vara en god lyssnare med erfarenhet av att motivera människor att ta ett steg vidare till målet ett självständigt liv.

Som person är du uthållig, besitter en drivkraft och kreativitet då det kommer till att testa nya saker. Du utmanas av svårigheter och angriper dessa utifrån ett lösningsfokuserat sätt och med uppfinnesrikedom. Du har hellre fokus på lösningar än problem och är prestigelös.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: Urval sker löpande, så registrera din ansökan redan idag.
Tidsbegränsat till:  Vikariat sex månader med möjlighet till förlängning.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-17
Referensnummer: A733317

Andra uppgifter:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Jennifer Holm
Enhetschef
Telefon: 0303738385
E-post: jennifer.holm@ stenungsund.se

Fackliga företrädare:

De fackliga förbunden nås via kommunens växel
Telefon: 0303-73 00 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster