Vi söker socialsekreterare till Barn och unga

Vårt mål är att utveckla vårt arbete för att barn och ungdomar ska få goda förutsättningar i deras fortsatta utveckling och möte med vuxenvärlden. Vi gör nu en översyn över vår organisation som berör mottagningsfunktion och myndighetsutövning på enheten för barn/ unga i Lerum.
Vi rekryterar flera socionomer för att etablera en varaktig och stabil arbetsgrupp. Vi ska ha ett ärendeantal som möjliggör ett kvalitativt arbete och det är något som vi tycker är viktigt att hålla fast vid. Att få tid till att sätta sig in i nationella riktlinjer och arbeta enligt evidensbaserad praktik är också något som vi prioriterar på enheten.
Som socialsekreterare hos oss blir du en del av en arbetsgrupp med stor gemenskap där vi hjälps åt, kommer med idéer och delar med oss till varandra. Vi ska bli en arbetsplats där det finns tid och utrymme för reflektion, utbildning och återhämtning. Det ska vara roligt att gå till jobbet!

Lerums kommun erbjuder dig:
- ett välkomnande och inkluderande arbetsklimat som ger dig glädje, energi och goda skratt!
- årsarbetstid, samt semesterväxling som ger dig möjlighet att prioritera dina göromål i vardagen.
- möjlighet till att arbeta på annan plats än socialkontoret som kan ge dig skrivtid i lugn och ro.
- ett generöst friskvårdsbidrag som gör dig piggare!
- en erfaren, tydlig och omfamnande ledare som ger dig möjligheter till utveckling!
- gratis parkering samt pendelstation bredvid socialkontoret som underlättar!

Vi ger dig en individuell introduktion på arbetsplatsen samt en mentor under den tid du behöver; oavsett om du är ny eller erfaren i yrkesrollen.
Nya handläggare får ta del i introduktionsprogrammet ”Yrkesresan” i regi av GR.

Arbetsuppgifter:

Du utreder och beslutar om insatser enligt SoL och LVU samt följer upp beslutade insatser. Som utredare av barn och ungas livssituation har du en synnerligen viktig uppgift. Du får dagligen träffa, hjälpa och stärka barn och unga i deras vardag, ett meningsfullt och omväxlande arbete som ställer betydande krav på din kompetens, kapacitet och samarbetsförmåga.
I ditt arbete får du flera närvarande metodhandledare som stöttar dig i den process som du som handläggare ansvarar för. Utöver det dagliga stödet får du tillsammans med gruppen regelbunden extern handledning.

Kvalifikationer:

Du som söker har socionomexamen och erfarenhet av ett arbete med myndighetsutövning är meriterande. Du måste ha tålamod, visa noggrannhet och arbeta strukturerat för att möta de krav som följer uppdraget. Du har kunskap och erfarenhet av BBIC. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift krävs.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga; som person är du en lagspelare samtidigt som du har förmåga att arbeta självständigt, driva processer och fatta egna beslut. Du är trygg i dig själv som person och i rollen som myndighetsutövare. Du har en god kommunikativ förmåga, vilket innebär att du uppvisar ett gott bemötande gentemot kollegor och klienter.
Körkort erfordras.

Antal tjänster: 4. Tillträde enligt överenskommelse

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-07-23
Referensnummer: A694045

Andra uppgifter:

Lerums kommun med ca 40 000 invånare ligger knappt 20 minuters resväg från Göteborgs centrum med goda pendlingsmöjligheter.

Inom kommunens verksamhet är vi idag drygt 2 800 medarbetare som tillsammans arbetar för att skapa välfärd. Kommunens vision är att bli Sveriges ledande miljökommun till år 2025 och vi ska kännetecknas av hållbarhet, kreativitet och inflytande. För mer information besök gärna www.lerum.se

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. - Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Svanhild Pehrson
Enhetschef
Telefon: 0302-52 14 19
E-post: svanhild.pehrson@lerum.se

Ann-Charlotte Lindblom
Metodhandledare
Telefon: 0302-52 14 41
E-post: ann-charlotte.lindblom@ lerum.se

Fackliga företrädare:

Birgitta Landahl
Vision
Telefon: 0302-52 11 95
E-post: birgitta.landahl@lerum.se

Jenny Hammarstedt
Akademikerförbundet SSR
Telefon: 0302-52 14 49
E-post: jenny.hammarstedt@ lerum.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster