Nämndsekreterare/ utredare med valsamordnaruppdrag

Nämndsekreteraren/utredaren är placerad på kommunens centrala administrativa enhet som har 15 medarbetare. Enheten ansvarar för stöd till den politiska organisationen, dokument- och ärendehantering, ärendeprocessen, kommunens överförmyndarverksamhet, och juridisk rådgivning.

Just nu inför vi ett digitalt arkiv, förbereder kommunen för den nya dataskyddsförordningen och utvecklar kommunstyrelsens utskottsorganisation. Under de kommande åren kommer vi att arbeta särskilt med förenkling och digitalisering.

Tillsammans möjliggör vi på enheten ett demokratiskt Lerum.

Arbetsuppgifter:

Som nämndsekreterare/ utredare har du två viktiga uppdrag.

Som nämndsekreterare arbetar du med kvalificerat stöd åt kommunens förtroendevalda revisorer, kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott och namnberedningen. Du upprättar kallelser, skriver protokoll och ger råd till chefer, handläggare och förtroendevalda i frågor kopplade till bland annat formalia. Nämndsekreteraren avlastar även kommunsekreteraren bland annat genom att delta i att kvalitetsgranska beslutsunderlag som ska till kommunstyrelsen för politisk behandling. Du deltar även på kommunfullmäktiges sammanträden.

Som utredare genomför du utredningar och uppföljningar kopplat till enhetens ansvarsområde. Vilka uppdrag som kan vara aktuella varierar med behov och din kompetensprofil. Det kan handla om följa upp kommunfullmäktiges beslut eller arbeta med förenkling och digitalisering av enhetens processer.

Under 2018 och 2019 har kommunen att genomföra allmänt val och ett val till Europaparlamentet. Under denna period kommer du därför ha ett särskilt uppdrag att tillsammans med andra arbeta med att arrangera valen.

Under valet och i samband med politiska möten förekommer kvällsarbete.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har högskoleexamen inom samhällsvetenskap, juridik eller motsvarande. Du har kunskap om kommunalrätt och annan offentlig rätt och förståelse för den politiska styrningen av en komplex organisation. Du är mycket datorkunnig och behärskar Office-paketet väl.

För oss är det särskilt viktigt att du är strukturerad, kvalitetsmedveten och har helhetssyn. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, har god problemlösande analytisk förmåga och tar egna initiativ. Dessutom tror vi att du kan identifiera förbättrings- och utvecklingsmöjligheter, samarbetar väl med andra och motiveras av utmaningar.

Som person är du noggrann, ansvarsfull och har ett serviceinriktat förhållningssätt. Det är meriterande om du har vana av att arbeta i digitala ärendehanteringssystem generellt, och Platina i synnerhet. Dessutom är det meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med arrangerande av val.

För att du ska lyckas i rollen behöver du ha ett starkt intresse för samhälls- och demokratifrågor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-18
Referensnummer: A710910

Andra uppgifter:

Inom kommunens verksamheter arbetar drygt 2 800 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Kommunens medarbetare erbjuds förmåner så som friskvård, personalstöd, semesterväxling och för denna befattning tillämpas årsarbetstid, vilket ger goda möjligheter att kombinera arbete och fritid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. - Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Marcus Starcke
Administrativ chef
Mobiltelefon: 070 - 916 37 41
Telefon: 0302-52 15 97
E-post: marcus.starcke@lerum.se

Emma Davidsson
Kommunsekreterare
Telefon: 0302-52 11 08
E-post: emma.davidsson@lerum.se

Fackliga företrädare:

Facklig kontaktperson nås via kommunens växel
Telefon: 0302-521000

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster