Handläggare/ekonom

Social resursförvaltning erbjuder göteborgarna många olika tjänster inom det sociala området. Det gör vi som ett stöd till stadsdelarna som har det yttersta ansvaret för sina invånare. Våra verksamheter är ofta specialiserade och unika och vänder sig till alla eller stora grupper av göteborgare.
Vi arbetar med flyktingar, missbruk, hemlöshet, utsatta barn och familjer, fältarbete, funktionsnedsättning och mycket mer. Vi samordnar också " Jämlikt Göteborg" – en långsiktig satsning för social hållbarhet. Vår vision lyder: "Tillsammans har vi kraft att skapa nya möjligheter i människors liv. I ett hållbart Göteborg finns det plats för alla".

Arbetsuppgifter:

Flyktingadministration har till uppdrag att administrera och bevaka Göteborgs Stads rätt till statlig ersättning för mottagna asyl- och tillståndssökande flyktingar. Vi ska stödja stadsdelarna så att vi säkerställer att staden erhåller all ersättning den är berättigad till.
Dessutom är uppdraget att förse staden med statistik och prognoser som rör målgruppen.

Handläggarna ska administrera statsbidragen, hålla sig uppdaterad i Migrationsverkets regelverk och se vilka konsekvenser detta får för staden, sprida kunskap och information och arbeta konsultativt i förhållande till stadsdelarna, vara en länk och kontaktperson i förhållande till Migrationsverket och staden samt sammanställa statistik och göra analyser.
I denna tjänst ingår ett extra ansvar för de ekonomiska processerna och ha kontakt med stadsledningskontoret och stadsdelsförvaltningarna dessa frågor.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomiområdet.
För att vara framgångsrik i ditt arbete krävs att du är en god administratör och organisatör. Du bör också vara noggrann, ansvarstagande och ha en god analytisk förmåga. Då tjänsten innebär att du kommer ha många interna och externa kontakter krävs att du är kommunikativ och har förmåga att aktivt själv söka kunskap.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2017-11-01
Tidsbegränsat till: 2018-08-01

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-16
Referensnummer: A717850

Upplysningar lämnas av:

Eva Andersson
Enhetschef
Mobiltelefon: 072-561 69 09
Telefon: 031-3679468
E-post: eva.andersson@ socialresurs.goteborg.se

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster