MR-strateg, fokusområde funktionshinderfrågor

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Arbetsuppgifter:

Vill du arbeta strategiskt och drivande med MR-frågor? Gillar du att arbeta både strategiskt och operativt? Då är detta ett jobb för dig. Alingsås kommun söker en MR-strateg som har förmågan och viljan att utveckla arbetet med mänskliga rättigheter, med inriktning mot funktionshinderfrågor.

Vi erbjuder ett spännande arbete inom MR-området, där du tjänstgör på tillväxtavdelningen på kommunledningskontoret. Du är verksam inom ett brett perspektiv med demokrati- och samhällsfrågor. Ett utvecklingsområde är hur samarbetet mellan kommun och ideela krafter kan förbättras. Grunden är att det arbete som utförs skapar mervärde för såväl givare som mottagare vilket bidrar till en ökad tillgång till välfärd.

En viktig del för ditt MR-arbete är Alingsås kommuns policy för funktionshinderfrågor. Ett ansvarsområde är Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor, där olika funktionshinderorganisationer finns representerade tillsammans med politiker
från kommunstyrelsen. Andra viktiga områden att arbeta med, är attityder och bemötande, tillgänglighet och delaktighetsfrågor, Kommunstyrelsen har nyligen tagit beslut om att inrätta ett Tillgänglighets- och bemötande pris, som du kommer att få samordna och marknadsföra.

Du arbetar självständigt inom MR-området, men samverkar med tillgänglighetsstrateg, folkhälsostrateg, med flera, på din avdelning samt med förvaltningar och bolag. Du deltar i olika nätverk, både lokalt, regionalt och nationellt och förväntas ha god omvärldskunskap. Du är också den som har redovisningsansvar gentemot kommunstyrelsen.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har minst 3 års högskoleutbildning inom MR-frågor eller omsorgssektorn, gärna med erfarenhet av projektledning, men vill arbeta med frågorna på strategisk nivå.
I dina tidigare anställningar har du arbetat kvalificerat och självständigt. Du har kunskap om funktionshinderfrågor och mänskliga rättigheter och känner till funktionshinderrörelsen.

Arbete med frivilligarbete är meriterande.

Vi ser att du är bra på att entusiasmera och samarbeta med olika människor och professioner. Du är van vid att ta initiativ och att driva frågor självständigt. Du har en hög kommunikativ förmåga och är både tydlig och lyhörd. Det är ett plus om du också är van vid mediakontakter. Det är meriterande om du har arbetat i en politiskt styrd organisation/offentlig verksamhet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-28
Referensnummer: A706035

Andra uppgifter:

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Upplysningar lämnas av:

Patrik Fridh
Enhetschef, Alingsås kommun
Telefon: 0322-616520

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster