Enhetschef till hemtjänst

Norra Hisingen är en av Göteborgs 10 stadsdelsförvaltningar med ca 3500 medarbetare. I stadsdelen bor 49 000 invånare och området sträcker sig över en stor geografisk yta med varierad bebyggelse, landsbygd och naturområden. Vår uppgift är att erbjuda god service med hög kvalitet till invånarna och att verka för att Norra Hisingen ska vara ett attraktivt område att växa upp, utbildas, bo, arbeta och åldras i. Vi erbjuder dig ett meningsfullt och omväxlande arbete med möjlighet att utvecklas i din yrkesroll.

Arbetsuppgifter:

Vi behöver en ny kollega till hemtjänsten! Vi är ett gäng som brinner för vår uppgift – att leda och utveckla hemtjänsten! Är du också en ledare som ser möjligheter, väcker glädje och firar framgångar? Vill du vara med att utveckla verksamheten med ett hållbart och hälsofrämjande ledarskap? I så fall kan vi erbjuda dig ett spännande och utvecklande arbete tillsammans med kunniga och erfarna kollegor och medarbetare.

I vår ledningsgrupp har vi ett nära samarbete där vi ger varandra kraft och inspiration. Vi tror på att vara transparenta och prestigelösa för att gå mot samma mål. Vi gillar kreativa lösningar och skrattar gärna tillsammans.

Ditt huvuduppdrag som enhetschef för en hemtjänstenhet innebär ansvar för utförandet av beviljade biståndsbeslut enligt SoL och HSL i form av hemtjänst. Kopplat till huvuduppdraget har du ett totalt budget- och personalansvar för ca 30 medarbetare. Uppdraget som enhetschef i Göteborgs Stad innebär att leda, planera, utveckla och ansvara för din enhet, när det gäller verksamheten, ekonomi och personal. Medarbetarnas arbetsmiljö är ett grundläggande fokus i ditt arbete. Du leder en verksamhet där bemanningsplanering och kompetensförsörjning är en del av förutsättningar för en fungerande verksamhet.

Ledningsgruppen som du kommer att ingå i består av områdeschef, dina enhetschefskollegor samt HR-specialist och verksamhetsekonom. Inom sektorn finns även en administrativ enhet som fungerar som stöd för enheterna för att underlätta och skapa bättre förutsättningar för våra enhetschefer. Utöver tillgång till gott samarbete med våra stödfunktioner, så har varje enhetschef en till två administratörer med inriktning planering i hemtjänsten. Du har även tillgång till omsorgshandledare som kan stötta och handleda dina medarbetare i ett behovsinriktat och systematiskt arbetssätt.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har högskoleexamen från sociala omsorgsprogrammet, socionomprogrammet eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete inom verksamhetsområdet äldreomsorg eller funktionshinder. Har du dessutom erfarenhet av ledningsarbete inom offentlig verksamhet tror vi att du kommer passa i detta uppdrag. I din roll ingår många arbetsuppgifter i olika IT-verktyg vilket förutsätter att du har god datorvana.

Då du kommer att befinna dig i många olika sociala sammanhang ser vi att du är samarbetsinriktad samt har lätt för att etablera och underhålla relationer. För att lyckas i rollen som enhetschef krävs dessutom att du är handlingskraftig, har god helhetssyn samt arbetar målinriktat och strategiskt.

Då vår verksamhet har fokus på hög omsorgsnivå är det viktigt att du har de vi är till för i fokus, är en tydlig och kommunikativ ledare med ett coachande och medskapande förhållningssätt. Som enhetschef arbetar du för att skapa delaktighet för de vi är till för och medarbetare samtidigt som du bidrar till en god anda.

Välkommen med din ansökan!


Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-14
Referensnummer: A742515

Andra uppgifter:

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

I Norra Hisingen arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Margareta Larsson
tf Områdeschef
Telefon: 031-366 91 11

Lisa Lindqvist
HR-specialist
Telefon: 031-366 89 88

Fackliga företrädare:

Marita Liepins
Kommunal
Telefon: 031-366 88 99

Sophie Wikman
Vision
Telefon: 031-366 88 22

Magnus Lagström
SSR
Telefon: 031-366 64 22

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster