Miljöstrateg till Idrott & förening

Vår vision är att göra Göteborg friskare. Vi är till för göteborgarna och
syftet med vår verksamhet är att ge förutsättningar för en innehållsrik och
aktiv fritid. Vi erbjuder möjligheter till aktiviteter av olika slag genom
våra många olika idrotts- och friskvårdsanläggningar.
Vi ansvarar också för bidrag och annat stöd till föreningar.
Mer information om idrotts- och föreningsförvaltningen och Göteborgs
Stad hittar du på www.goteborg.se

Arbetsuppgifter:

Vill du arbeta i Göteborgs Stad - Sveriges bästa idrottsstad?
Vill du vara med och bidra till att vi också blir Sveriges mest hållbara idrottsstad?
Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med miljösamordning?
Är du strukturerad, lösningsorienterad och trivs med att möta olika människor?

Då hoppas vi att du söker jobbet som miljöstrateg hos oss på Planering och utredning!

Avdelning Planering och utredning består av sju medarbetare och en avdelningschef. Vi har ett nära samarbete med förvaltningens andra avdelningar i olika delar av våra uppdrag och ansvarar bland annat för förvaltningens arbete med miljösamordning och strategisk planering inom miljöområdet. Uppdraget förutsätter samarbete med flera aktörer såväl internt inom staden som externt.

Som miljöstrateg hos oss kommer du att arbeta med spännande och utmanande uppdrag. Vi bygger och förvaltar idrotts- och motionsanläggningar i hela staden vilket innebär att miljöpåverkan i byggnation och drift av anläggningar dominerar. Du kommer att samordna och utveckla miljöarbetet i hela organisationen. Du kommer att utforma förslag till åtgärder, utgöra stöd till enheterna vid genomförande och följa upp resultaten för rapportering till vår nämnd. Exempel på aktuella frågor hos oss just nu är åtgärder för att reducera spridningen av mikroplaster från våra konstgräsplaner samt frågan om miljödiplomering.

Du kommer att arbeta självständigt med utredningar och uppdrag som ofta bygger på beslut i vår nämnd. Du upprättar underlag för beslut och föredrar sådana såväl internt som externt. Du medverkar även i avdelningens övriga uppdrag och utvecklingsarbete.

Vi på idrotts- och föreningsförvaltningen erbjuder dig ett arbete där du får möjlighet att växa och utvecklas. Du blir delaktig i en organisation som arbetar med positiva frågor som friskvård och meningsfull fritid. Ett bra flextidsavtal gör att både arbete och fritid får ta plats. Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för boende, besökare och näringsliv. Som medarbetare i staden får du en anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med högskoleutbildning som miljövetare eller annan relevant eftergymnasial utbildning. Du har erfarenhet av självständigt utredningsarbete och dokumenterat god förmåga att producera rapporter/beslutsunderlag inom detta område.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas och trivas i rollen som miljöstrateg hos oss är du strukturerad, engagerad och resultatinriktad. Du har intresse och en god förmåga att kommunicera och samarbeta med andra människor.

Det är meriterande om du också har kompetens inom områden som social och ekonomisk hållbarhet och föreningslivets betydelse i en hållbar stadsutveckling.

Du har mycket god IT-vana och god kompetens i Officepaketet.

Vi vill att idrott & förening ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald och en jämn ålders- och könsfördelning bidrar till att utveckla vår verksamhet och öka kvalitén. Målet är att detta ska återspeglas på alla våra arbetsplatser.

Välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2017-12-01

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-07-20
Referensnummer: A696164

Andra uppgifter:

Vårt arbete med urval och intervjuer kan komma att påbörjas redan före sista ansökningsdatum så skicka in din ansökan redan idag!

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Vi har inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda och undanber oss därför vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Gösta Malmryd
Avdelningschef
E-post: gosta.malmryd@ ioff.goteborg.se

Fackliga företrädare:

Caroline Warnicke (semester v. 28-30)
Saco
Telefon: 031-368 21 82
E-post: caroline.warnicke@ ioff.goteborg.se

Robert Lendahl
Vision
Telefon: 031- 368 22 78
E-post: robert.lendahl@ ioff.goteborg.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster