En socialsekreterare till enheten för familjehem och kontaktstöd

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Söker du ett arbete där du själv får växa samtidigt som du bidrar till att skapa välfärd? Där du har möjlighet att påverka och göra skillnad för såväl medborgare som företagare och föreningar? Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats där du kan utvecklas och där vi tillsammans bidrar till att uppfylla stadens vision.
Mölndal Vision 2022, kan sammanfattas med orden ”Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige”.

Mölndals stad har drygt 5000 medarbetare inom en mängd olika yrken som alla arbetar för att skapa välfärd för Mölndals 62 000 invånare och alla de människor som arbetar och verkar i staden. Vill du vara med?

Social- och arbetsmarknadsförvaltningen handlägger delar av socialtjänstens verksamheter och är organiserad i verksamhetsområden utifrån barn och unga, familjerätt, ekonomiskt bistånd, vuxen, ensamkommande barn samt arbetsmarknads- och integrationsfrågor. Till detta kommer även en administrativ stab.


Arbetsuppgifter:

Vi söker en socialsekreterare som är intresserad av att arbeta för att ge våra barn och ungdomar som har insatser i form av kontaktperson eller kontaktfamilj en trygg och förutsägbar tillvaro.

Arbetet innebär bl. a att ge stöd och handledning till kontaktfamiljer- och personer samt följa upp insatserna genom samtal med barn, ungdomar och deras vårdnadshavare. Tillsammans med kollegorna deltar du i rekrytering och utredning av nya uppdragstagare. Det ingår även att ordna temakvällar och att delta i externa nätverk. Arbetsuppgifterna är självständiga men det är ett nära samarbete med kollegorna på enheten samt med andra interna och externa samarbetspartners.

Enheten består av tolv socialsekreterare som är indelade i tre grupper, barnsekreterare, familjehemssekreterare samt socialsekreterare som arbetar med kontaktbistånd. Till enheten hör också en specialpedagog. Enheten ingår i verksamhetsområde barn och familj. Det finns ett nära samarbete med bl. a utredning barn och unga, familjerätt samt öppenvården.

På enheten är det ett positivt arbetsklimat, en bra sammanhållning med en arbetsgrupp som är engagerad och kunnig. Placeringarna och insatserna följs upp enligt BBIC. Det pågår ett kontinuerligt arbete med att utveckla verksamheten.

Kvalifikationer:

För tjänsten krävs att du har socionomexamen. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med familjehemsvård eller myndighetsutövning barn och unga. Då arbetet är omväxlande och flexibelt är det viktigt att du är lyhörd och inkännande, har god samarbetsförmåga, goda kunskaper inom relevant lagstiftning samt har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Arbetet är självständigt men du måste också ha förmåga att arbeta i team då det är ett nära samarbete med dina närmaste kollegor och andra samarbetspartners. Mölndals stad har BBIC-licens och vi ser gärna att du har erfarenhet av BBIC.

B-körkort erfordras.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde fr.o.m. 1 april 2018 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-26
Referensnummer: A744923

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Jeanette Zachau
Enhetschef
Mobiltelefon: 076-881 58 91
Telefon: 031-315 11 71

Fackliga företrädare:

Maka Achalbedachvili
Facklig företrädare för Vision
Telefon: 0768-76 39 13

Åsa Kramér
Facklig företrädare SACO
Telefon: 031-315 14 36

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster