Drifttekniker till VA avdelningen

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

VA-avdelningen i Mölndals stad består av drygt 25 personer. Tillsammans ansvarar vi för stadens allmänna Va-anläggningar som omfattar vatten- och avloppspumpstationer, vattenverk, reservoarer, mätkammare, ventiler, vattenmätare och VA-ledningar. Kommunen är delägare i GRYAAB, dit vi pumpar vårt spillvatten för rening. I Mölndal finns cirka 10 500 abonnenter och mer än 1 000 km ledningar.

Mer information finner du på vår hemsida, www.molndal.se

Arbetsuppgifter:

Vi söker en drifttekniker som skall arbeta med praktiska undersökningar ute i VA-ledningsnätet. Inom enheten arbetar vi på ledningsnäten för både vatten- och avlopp.

Dina arbetsuppgifter består i att kontrollera anslutningsförhållanden genom färgning, spolning och filmning samt att spåra och kontrollera in- och utläckage till avloppsledningsnäten. På vattenledningarna kommer du att söka och lokalisera läckor. Du redovisar resultat av undersökningar och föreslår detaljerade åtgärdsförslag samt bidrar i att ta fram underlag för att beställa åtgärderna inom kommunens organisation eller av externa entreprenörer. Vidare kommer du att byta vattenmätare hos abonnenter och koppla in provisoriskt vatten i fastigheter samt att utföra vvs-arbeten ute i stadens anläggningar.

Du kommer att samarbeta med kollegor inom i första hand avdelningen och entreprenörer (rådgivning och konsultation).

Beredskap kommer att ingå när du behärskar arbetet.

Kvalifikationer:

Du ska ha grundläggande utbildning inom VA-teknik. Genomgången diplomkurs i rörnätsteknik är meriterande.
Vi tror att du har erfarenhet av rörnätsdriftarbete inklusive läcksökning, spolning och färgning samt erfarenhet och kunskap att läsa VA-ledningskartor och drift- och underhållsprogram för VA-ledningsnät samt kännedom om ledningsmaterial. VVS-utbildning och Arbete på väg är meriterande.
Arbetet kräver körkort B, goda datorkunskaper samt normalt färgseende.

Personliga egenskaper som god samarbetsförmåga och att du är en serviceinriktad problemlösare är viktigt eftersom du kommer att ha många kontakter med allmänheten och med entreprenörer. För tjänsten behövs att du är drivande i ditt arbetssätt och trivs att arbeta självständigt.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-22
Referensnummer: A700920

Andra uppgifter:

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval och intervjuer. Välkommen med din ansökan!

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Kent Andersson
Enhetschef rörnät
Telefon: 0707-69 05 87

Fackliga företrädare:

Magnus Tankred
Vision
Mobiltelefon: 0707-690369

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster