Speciallärare/ Specialpedagog

Tillbaka

Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med 15 300 innevånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl a Stockholmsregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas.

Hedemora kommun är kommunens största arbetsgivare med över 1200 medarbetare inom ett hundratal olika spännande yrken. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort. God livskvalitet innebär bland annat att Hedemora kommun är en ekokommun med goda boendemiljöer, att vi utvecklar kultur- och naturmiljöer, erbjuder bra förskolor och grundskolor, en gymnasieskola med utbildning av högsta kvalitet, samt utvecklar en positiv och stimulerande miljö för näringslivet.

För mer information: http://www.hedemora.se

Arbetsuppgifter:

Hedemora kommun, Bildningsförvaltningen söker en Speciallärare/specialpedagog.

Placering: Vuxenutbildningen i Hedemora.

Vuxenutbildningen har ansvar för Lärvux – särskild utbildning för vuxna,
SFI – Undervisning i svenska för invandrare, Samhällsorientering, samt vuxenutbildning på grundläggande och gymnasial nivå.
Vuxenutbildningen är en positiv, framåtsträvande arbetsplats med möjlighet till många kulturella möten. Det finns en nära samverkan mellan de olika verksamheterna, en bred kompetens och plats för diskussioner.

Arbetsuppgifter: Vi söker dig med lärarlegitimation som är speciallärare eller lärare med specialpedagogiska kunskaper. Tillsammans med kollegor ska du arbeta för att utveckla kreativa, lärande miljöer och lärsituationer som stimulerar eleverna till lärande och ansvar. Du ingår i olika lärarlag där du tillsammans med dina kollegor ansvarar för såväl de långsiktiga utbildningsmålen som för det dagliga arbetet. I dina arbetsuppgifter ingår att planera, genomföra och följa upp specialpedagogisk undervisningen och aktivt arbeta för att stödja och motivera de studerande i lärprocessen för ökad kunskap om samhället och förbereda dem inför arbetslivet. Du ska i första hand vara knuten till SFI-undervisningen, men kan även vara en resurs för elever i vuxenutbildningens andra verksamheter. Du ska arbeta bland annat med alfabetisering, elever med särskilda behov och lång inlärningstid i mindre grupp eller individuellt i samarbete med andra lärare. Du har ett intresse för språkinlärning och gillar kulturmöten.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är lärare med lärarlegitimation och med dokumenterade kunskaper inom specialpedagogik. Det är meriterande om du har kunskaper i Svenska som andraspråk och tidigare erfarenheter som lärare inom SFI eller språk-, och/eller läs- och skrivinlärning. Du kan arbeta självständigt, har lätt för att samarbeta och arbeta i team, samt har en god pedagogisk förmåga och kan vara tydlig i lärarrollen. Har en förmåga att utgå från varje elevs behov och förutsättningar och arbeta lösningsinriktat. Du är utvecklingsinriktad och vill bidra till verksamhetens utveckling. Har goda datakunskaper och vana att arbeta med digitala hjälpmedel i undervisningen.

Övrigt:

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Som medarbetare inom Hedemora kommun är det viktigt att du delar den gemensamma värdegrunden KRAM som står för Kundfokus, Respekt, Ansvar och Mod.

Vi har gjort vårt mediaval och undanber oss all kontakt från annonsförsäljare samt rekryteringsbolag.


VÄLKOMMEN med Din ansökan via offentliga jobb.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde omgående eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-13

Arbetsgivarens referensnummer: BN 91/17

Upplysningar lämnas av:

Ninni Broström
Rektor
Telefon: 0225-345 62

Facklig(a) företrädare
Facklig företrädare nås via kommunens växel.
Telefon: 0225-340 00

Tillbaka