Rektor till Rambergsskolan F-6

Lundby är en snabbt växande stadsdel. Här byggs mycket nytt och stadsdelen får en allt tydligare citykaraktär. Våra drygt 51 000 invånare har oftast bara några minuter in till centrala Göteborg tack vare utmärkta kommunikationer. Förvaltningens 2 800 medarbetare arbetar tillsammans för att möta invånarnas behov av service. Vårt mål är att skapa en sammanhållen stadsdel, där människor har goda och rättvisa levnadsvillkor och upplever delaktighet.

Arbetsuppgifter:

Rambergsskolan är en vacker skola med närhet till fina naturområden. Det är också en av Göteborgs äldsta skolor där det idag går 342 elever på skolan.
I din roll som ledare skapar du goda förutsättningar för elevernas kunskapsutveckling och måluppfyllelse. Med ett verksamhetsnära ledarskap, som sätter eleven i centrum, driver och utvecklar du verksamheten tillsammans med dina medarbetare.
På Rambergsskolan finns ett fokus på både kunskaps- och social utveckling. Vi arbetar utifrån ett helhetsperspektiv där alla ämnen är lika viktiga och nödvändiga, såväl de teoretiska som de praktiska och estetiska.
Som rektor på Rambergsskolan F-6 har du arbetsmiljö-, personal- och budgetansvar. Du ingår i ledningsgruppen för skolan och tillsammans med övriga rektorer har du stor möjlighet att påverka och bedriva skolutveckling i Lundby. Som chef får du också stöd från utvecklingsledare, HR-specialister och ekonom.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har pedagogisk högskoleutbildning och erfarenhet av tidigare rektorsuppdrag.

Som ledare har du en tydlig drivkraft att arbeta för hög måluppfyllelse och vill arbeta nära skolans elever och medarbetare. Vi söker dig som tänker nytt och trivs i en miljö i ständig utveckling. Du kan kommunicera internt och externt på ett sätt som skapar delaktighet och värdefull samverkan. Du arbetar långsiktigt, strategiskt och ser helheten.

Som person är du självständig, trygg i ditt ledarskap och prestigelös i ditt arbetssätt. Du skapar engagemang och använder din kreativitet till att bli handlingskraftig. Du har en analytisk förmåga och med hjälp av ett lösningsorienterat och resultatinriktat arbetssätt tar du ansvar för både verksamhet och ekonomi.

Vi erbjuder dig en varierande och utvecklande roll i ett spännande uppdrag och stora möjligheter att påverka utvecklingen av skolverksamheten både på Rambergsskolan och i Lundby som helhet. På Rambergsskolan finns en planering för en ombyggnad av vissa lokaler av skolan där kan du få möjlighet att påverka skolans framtida utmaningar.

Intervjuer kommer att ske den 18/9.

Välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-15
Referensnummer: 17/302

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en framgångsfaktor för en högre kvalitet gentemot de vi är till för och i vårt interna utvecklingsarbete.

Friskvård är viktigt för oss. Vi har rökfri arbetstid och alla anställda har tillgång till ett brett utbud av tränings- och kulturaktiviteter.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringsystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker.

Med hänvisning till lag SFS 2000:873 måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Göteborgs Stad har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Eva Svensson, Områdeschef
Telefon: 031-366 73 91

Fackliga företrädare:

Tomas Johansson, Sveriges Skolledarförbund
Telefon: 031-368 57 59

Susanne Allered
Lärarförbundet Skolledare
Telefon: 031-366 53 20

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster