Lärare åk 4-6 Ma/Sv/No/En/So

Angered är en av Göteborgs tio stadsdelar. Här bor ungefär 51 000 personer i en miljö som är en blandning av miljonprogramsområden, småhusbebyggelse och traditionell landsbygd med storslagen natur. Angered har ett mycket aktivt föreningsliv och här bor människor med ursprung från ett hundratal olika länder.

Stadsdelsförvaltningen driver verksamheter inom förskola, grundskola, individ- och familjeomsorg, kultur och fritid, hälso- och sjukvård samt social omsorg för funktionsnedsatta och äldre. Vi är 4000 anställda i förvaltningen.

Angered har en ung befolkning och en tydlig vision om utveckling inom en mängd områden, med fokus på trygghet, folkhälsa och förbättrade resultat i skolan. Detta gör att det finns energi och dynamik i förvaltningens arbete. Här får du vara med och uppfinna!
Mer information om stadsdelsförvaltningar i Göteborgs Stad hittar du på www.goteborg.se

Arbetsuppgifter:

Vill du jobba med hela i världen i ditt klassrum och brinner för att göra skillnad där Sveriges duktigaste lärare behövs som bäst? Då är det dig som Bergsgårdsskolan vill anställa till hösten!

Vårt mellanstadium, söker nu en ämnesbehöri lärare med legitimation för något eller några av ämnena Sv/SO/Ma/NO/En/SvA för att komplettera vårt arbetslag. Med cirka 120 elever i tvåparallelliga klasser har vi tänkt nytt inför detta läsår: vi ska ha två pedagoger i varje klassrum för kärnämnesundervisningen för att kunna skapa de bästa förutsättningarna för våra elever. Det fungerar också som ett stöd för våra pedagoger som kan avlasta varandra och hjälpas åt med allt det där andra som en lärare ska hinna med på en arbetsdag.

Hos oss arbetar du med planering, undervisning och bedömning inom ramen för dina ämnen, i nära samarbete med de övriga lärarna på mellanstadiet. Du samarbetar med samtlig skolpersonal för en god lär- och arbetsmiljö för såväl elever som personal och deltar i skolans utvecklingsarbete. I tjänsten ingår mentorskap för ett antal elever.

Vi på Bergsgårdsskolan tror att barn gör rätt om de kan och låter således detta perspektiv genomsyra vår verksamhet. Våra arbetslag kännetecknas av ett stort engagemang, hög kompetens och arbetsglädje. Och framför allt har vi ett gäng härliga elever!

Bergsgårdsskolan är en F-9 skola belägen i Hjällbo i natursköna Lärjedalen, SDF Angered. Du når oss med fem minuters promenad från spårvagnen, hållplats Hjällbo.

Kvalifikationer:

Du är ämnesbehörig och legitimerad lärare för år 4-6 med en god förmåga att skapa trygghet, studiero och goda resultat hos dina elever. Du tror på att relationer och ett tydligt ledarskap är nyckeln till elevers lust att lära och Du ser dig själv som en viktig del i elevens hela skolgång, inte bara i klassrummet utan också på rasten, i bamba och i relationen med vårdnadshavare. Vi som arbetslag och skolledning förutsätter att du vill bidra till kollegialt samarbete och tar initiativ till att utveckla den pedagogiska verksamheten gemensamt. Du arbetar målinriktat utifrån skolans styrdokument och har erfarenhet av ett formativt arbetssätt.

Det är meriterande om du utöver din ämnesbehörighet har behörighet i svenska som andra språk samt erfarenhet av ett språkutvecklande arbetssätt. God svenska i tal och skrift är ett krav. Kunskaper i att jobba med IT-stöd i verksamheten är önskvärt då samtliga elever har tillgång till Ipad i klassrummet. Du har en positiv människosyn och vet att varje barn har starka sidor, något du tar fasta på i kontakten med barnen och deras vårdnadshavare.

Vi välkomnar din ansökan med bifogat examensbevis och lärarlegitimation.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Schema
Tillträde: Så snart som möjligt

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-18
Referensnummer: A711654

Andra uppgifter:

I SDF Angered arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Du har möjlighet att få friskvårdsbidrag och tillgång till ett stort utbud av friskvård. Stadsdelen har också en cykelförmån samt förmånlig avbetalning av västtrafikkort.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig att alltid ange din e-post i ansökan och att skicka in din ansökan digitalt, inte via e-post eller brev.

Vi undanber oss vänlig men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Upplysningar lämnas av:

Emma Andersson Malmros
Rektor åk 4-9 Berggårdsskolan
Telefon: 031-365 28 27, 072-856 54 72

Fackliga företrädare:

Terje Adkins, Lärarförbundet
Telefon: 031-701 53 90
E-post: terje.adkins@ goteborg.lararforbundet.se

Ulla Stålstedt Ghose, Lärarnas Riksförbund
Telefon: 031-365 24 79
E-post: ulla.stalstedt.ghose@ angered.goteborg.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster