Förstelärare i matematik och no till Lindåsskolan

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har cirka 57 000 invånare. Vi är cirka 4 200 medarbetare i stadsdelen som arbetar för en bra vardag för göteborgarna. Genom att ge service, stöd och omsorg gör vi skillnad när det behövs. Vi möter stora utmaningar i arbetet och därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i stadsdelens verksamheter. Vi arbetar med att öka inflytandet för stadens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter:

Lindåsskolan är en härlig skola med kompetent och engagerad personal, vårdnadshavare som bryr sig positivt och fantastiska barn och elever. Vi ligger alltid bland de främsta när det gäller meritvärden och behörighet till gymnasiet, något vi är stolta över.

Läget, mitt emellan skog och hav ger goda möjligheter att arbeta utomhus och erbjuder en rofylld och vacker arbetsmiljö för både elever och vuxna. Vår skolrestaurang hör till de bästa i landet och har fått flera fina priser.

Du kommer att arbeta med matematik och no på vårt högstadium med de arbetsuppgifter som normalt ingår. Dessutom förväntar vi oss att du som förstelärare bidrar med en bred didaktisk kompetens. Du stödjer dina kollegor med ett inkluderande förhållningssätt och öppnar för samverkan såväl mellan ämnen som med världen utanför skolan. En mer detaljerad beskrivning av försteläraruppdraget får du se om du blir kallad till intervju. Självfallet kan uppdraget anpassas till just dina särskilda förmågor, i dialog med dig.

Kvalifikationer:

Du ska vara behörig och legitimerad. Du har en positiv människosyn och vet att varje barn har starka sidor, något du också tar fasta på i kontakten med barnen och deras föräldrar.

Du vet att regler utan relationer inte fungerar och därför satsar du mycket på att bygga starka relationer med barnen och deras vårdnadshavare. Du är beredd att sätta gränser och att konsekvent värna dem och du gör det alltid i dialog. Du är en god kommunikatör och vet när det fungerar med e-post, när telefon är ett bättre alternativ eller när det krävs personligt möte. Du vet att klok kommunikation sparar tid på sikt och är en förutsättning för goda resultat.

Du är inriktad på att arbeta med anpassningar när det behövs. Du är tydlig, har fasta strukturer och ett i övrigt inkluderande arbetssätt. Det är en fördel om du har goda kunskaper i IKT och erfarenhet av digitala lärprocesser/läromedel.

Du är trygg i dig själv och det du kan och du har en klar bild av hur du skulle vilja att skolan ska utvecklas. Du trivs i ledarrollen och utövar ledarskapet med ödmjukhet. Du tycker om att arbeta i grupp. Du är öppen och du kan både ge och ta kritik på ett konstruktivt sätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2017-08-10. 170810 eller efter överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-07-23
Referensnummer: A699084

Andra uppgifter:

Enligt skollagen krävs legitimation för tillsvidareanställning. Du som saknar legitimation, men har förskollärarexamen anställs på tidsbegränsad anställning enligt skollagen.

Med hänvisning till lag SFS 2000:873 måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Upplysningar lämnas av:

Mikael Levy
Rektor
Mobiltelefon: 0736-66 04 88

Fackliga företrädare:

Helena Andersson
Lärarförbundet
Telefon: 031-701 55 33
E-post: helena.andersson@ afh.goteborg.se

Carina Strand
Lärarnas Riksförbund
Telefon: 031-367 29 57

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster