Kommunikationsstrateg

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Stadsledningsförvaltningen erbjuder stöd och service till övriga förvaltningar i Mölndals stad samt styr och driver utveckling inom bland annat kommunikations- och kanslifrågor, HR, IT, ekonomi, juridik och näringslivsfrågor. Förvaltningen har omkring 180 medarbetare.
Kommunikations- och kanslienheten består idag av femton personer. Inom kommunikationsområdet är vi sex medarbetare som jobbar med bland annat stöd i strategiska kommunikationsfrågor, intern och extern kommunikation, mediekontakter, varumärkesarbete och kriskommunikation.
Stadens utveckling i riktning mot visionen innebär utmaningar inom bland annat varumärkesfrågor, medborgardialog och digitalisering.

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu en kommunikationsstrateg med fokus på övergripande kommunikation i staden – ett arbete som sker i nära samarbete med kommunikationschefen. I tjänsten ingår bland annat att arbeta med varumärkesarbete, implementering och vidareutveckling av medborgardialog, kriskommunikation, mediekontakter, omvärldsbevakning samt intern utbildning inom kommunikation. Du ska även driva utveckling av stadens interna kommunikation och stötta stadsdirektören i kommunikationen med chefer och medarbetare. Du ska fungera som ett stöd och bollplank till dina kommunikatörskollegor i organisationen. Du kommer att jobba med analys, planering, genomförande och utvärdering av kommunikationsinsatser, både strategiskt och operativt.

Mölndals stad är i en mycket intressant utvecklingsfas och du kommer att få möjlighet att vara med och påverka många av de strategier som redan är påbörjade. Visionen är på plats och även varumärkesplattformen men arbetet med implementering ligger på kommunikationsenhetens ansvar. I den här rollen kommer du att arbeta nära kommunledningen, både tjänstemän och politiker.

Kvalifikationer:

Du har högskoleexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande utbildning enligt vår bedömning, samt har minst fem års erfarenhet inom arbetsområdet. Du har erfarenhet av att driva utveckling inom kommunikationsområdet, mediekontakter, kriskommunikation, samt projektledning/arbetsledning. Du är van att jobba omväxlande både strategiskt och operativt. Du är en god skribent och är en van användare av webbpubliceringsverktyget Sitevision eller motsvarande, samt Adobe Creative Cloud och publicering i sociala medier.

Som person har du ett stort intresse för kommunikation och att driva utveckling inom arbetsområdet utifrån uppsatta mål. Du är strukturerad, målinriktad och lösningsfokuserad.
Vidare har du en analytisk förmåga, kan identifiera risker, behov och möjligheter och utifrån detta föreslå och genomföra effektiva kommunikationsinsatser.
Då rollen förutsätter förtroendefulla relationer med många nyckelpersoner i organisationen, krävs att du har ett professionellt förhållningssätt, stark integritet och ett genuint intresse för olika människor och verksamheter. Stor vikt läggs därför vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-01
Referensnummer: A714359

Andra uppgifter:

För mer information om tjänsten och rekryteringsprocessen kontakta Source rekryteringskonsult Lisa Mastalir, lisa.mastalir@source-executive 0727-232724. Din intresseanmälan lämnar du på Source hemsida http://www.source-executive.se Urval och intervjuer sker löpande men vi vill ha din intresseanmälan senast den 1 oktober.

Upplysningar lämnas av:

Lisa Mastalir
Rekryteringskonsult Source
Mobiltelefon: 0727-232724
E-post: lisa.mastalir@ source-executive.se

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster