Projektledare Linbanan & Hisingsbron

Trafikkontorets uppdrag är att erbjuda boende, besökare och näringsliv en stad som är attraktiv att bo, färdas, verka och vistas i. Vi planerar, bygger, förvaltar och utvecklar stadens gator och offentliga rum. Vi gör det tillsammans med övriga förvaltningar och bolag i staden för att Göteborg ska kunna fortsätta växa och utvecklas till en grön och nära storstad.
Trafikkontoret ansvarar också för stadens färdtjänstverksamhet med uppdrag att erbjuda samhällsbetalda persontransporter med fokus på personer med funktionshinder, med visionen ”Den goda resan för ett friare liv”. Trafikkontoret har drygt 420 anställda och vi driver just nu ett omfattande arbete med att utveckla vår verksamhet.

Arbetsuppgifter:

Som projektledare på avdelningen Investering och exploatering styr och leder du stadsutvecklingsprojekt inom staden och du är därmed nyckelperson för att få projektet och projektdeltagare att nå uppsatta mål. Du ansvarar för helheten i projekten; en hög kvalité, att resultat levereras i tid, inom budget och stämmer med uppsatta mål. Nära samverkan med till exempel stadsbyggnadskontoret, fastighetskontoret och andra avdelningar inom trafikkontoret är viktiga ingredienser i ditt uppdrag. En god dialog och kommunikation med boende, besökare och näringsliv är en viktig del i arbetet med att skapa en attraktiv och hållbar rörlighet i staden.

På trafikkontoret finns möjlighet att arbeta med en stor variation av olika stadsutvecklingsprojekt. Förutom att bygga och utveckla våra gator, torg, broar, kajer, spårbanor och cykelbanor finns det möjlighet att vara del av större projekt, till exempel Linbana, ny spårväg på Hisingen och jubileumssatsningen på bostäder där det bland annat ska byggas 7000 nya bostäder fram till Göteborgs 400-årsfirande år 2021. På trafikkontoret lägger vi stor vikt vid att staden ska vara en bra miljö att bo, färdas, verka och vistas i och för att möjliggöra detta behöver vi projektledare med helhetssyn som kan var en del av detta långsiktiga samhällsbygge.

Din utmaning blir att driva intressanta, utvecklande och spännande projekt där svaren inte är givna från början och ha ansvar i något eller alla av projektens skeden; genomförandestudier, projektering och byggnation.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har högskoleutbildning som ingenjör eller annan likvärdig inom samhällsbyggnadsområdet.

• Du har erfarenhet som projektledare inom samhällsbyggnadsområdet och god förmåga att leda komplexa projekt och utredningar där många olika intressen ska samordnas.

• Du kan ha haft liknande arbetsuppgifter som beställare, konsult eller entreprenör inom bygg och samhällsbyggnadsbranschen.

• Du har mycket god kompetens när det gäller att kommunicera och samarbeta, analysera strukturera, följa upp resultat och skapa goda relationer.

• Du är en person med hög genomförandeförmåga som trivs i en ledande roll där du får driva projekt framåt tillsammans med andra.

• Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

• Erfarenhet från entreprenadupphandling och förhandlingsvana är meriterande.

Vi vill att trafikkontoret ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-14
Referensnummer: Dnr 0026/2017

Andra uppgifter:

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden från bemannings- och rekryteringsföretag om annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Fredrik Wejrot
Enhetschef
Telefon: 031-368 23 45

Fackliga företrädare:

Asbjörn Hanssen
Saco
Telefon: 031-368 26 72

Susanna Sandcrona
Vision
Telefon: 031-368 23 58

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster