Kostymmästare till Göteborgs Stadsteater

Göteborgs stadsteater är en av landets största dramatiska teatrar. Verksamheten bedrivs i teaterhuset vid Götaplatsen och vid Backa Teater. Teatern är ett kommunalt bolag som ingår i koncernen Göteborgs Stadshus AB. Vårt mål är att erbjuda invånarna i Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och övriga landet konstnärlig teater av hög kvalitet. Arbetet på teatern kännetecknas av ett nära samarbete över yrkesgränserna och med publiken i centrum.

Arbetsuppgifter:

Som kostymmästare på Göteborgs Stadsteaters kostymavdelning är du en del i det kreativa team som tillsammans ansvarar för kostymerna som används på våra scener. I produktion kommer du självständigt översätta en kostymskiss till en färdig scenkostym genom att arbeta med mönsterkonstruktion, tillskärning och sömnad. Beräkning av materialkostnad och tidsåtgång kan också förekomma samt löpande underhåll av ateljé och förråd.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med relevant utbildning i herr och damskrädderi, gärna med inriktning på klänningsskrädderi, samt tillskärarutbildning eller god erfarenhet av tillskärning. Vi vill också att du har erfarenhet av teaterproduktion.

Du är en kreativ och skicklig hantverkare med god materialkännedom. Du hanterar såväl mönsterkonstruktion och tillskärning som sömnad av dam- och herrkollektion.

Som person är du strukturerad, driven och har god förmåga att både arbeta självständigt och i team. Då arbetssättet är projektbaserat, där alla bidrar till att färdigställa en produktion, ställer arbetet också höga krav på samarbetsförmåga och ett effektivt och flexibelt arbetssätt.
Kunskaper i Photoshop är meriterande och körkort är önskvärt.

Eftersom arbetet innebär att kommunicera på både svenska och engelska behöver du behärska de språken i tal och skrift.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Arbetstid: Schema
Tillträde: 2018-03-01
Tidsbegränsat till: 2019-01-31

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-14
Referensnummer: A742947

Andra uppgifter:

Göteborgs Stadsteater vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Då vi inför denna rekrytering tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Fackliga företrädare:

Ingrid Trujillo Berg
Teaterförbundet
Telefon: 031-7087074

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster