SO-lärare till enhet med SU-grupper

Vill du ha ett jobb där du kan göra skillnad i människors liv - på riktigt? Hos oss i Örgryte-Härlanda spelar du en viktig roll för att ge våra invånare ett gott liv. Med vårt engagemang och kompetens gör vi det bästa för göteborgarna och bidrar till att Örgryte-Härlanda upplevs som ett attraktivt område att leva, bo och arbeta i. Vi har idag 3 500 anställda som alla ger service, stöd och omsorg på olika sätt.

Välkommen till en arbetsplats där vi samarbetar för dem vi är till för.

Arbetsuppgifter:

Örgryte-Härlandas Särskilda Undervisningsgrupper (SU-grupper) är lokaliserade på Ånässkolan. Eleverna läser enligt grundskolans kursplan och ska så småningom också ha betyg enligt densamma. Vi har för närvarande sju grupper med elever från åk 1-9 där gruppstorleken varierar, men de blir generellt sett större med ökande ålder. Hos oss är eleverna årskursblandade från åk 1-3, åk 4-6 och åk 7-9.

Vi arbetar med en tydliggörande pedagogik där vi använder bildstöd och försöker vara så praktiska och konkreta det går. Gemensamt för eleverna är att de behöver arbeta i liten grupp för att komma till sin rätt. Arbetet är mycket individualiserat och vi behöver vara duktiga på att såväl motivera som att anpassa vår kommunikation efter var elevs förutsättningar. Vi lägger stor vikt vid att hjälpa eleverna att förstå och leva i den "neurotypiska världen".

Som lärare hos oss undervisar du i samtliga SO-ämnen i åk 7-9, i tre grupper. Du kommer också att undervisa i svenska i en utav grupperna.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är legitimerad lärare i åk 7-9 för samtliga SO-ämnen och svenska.

Du som söker tjänsten hos oss behöver vara lågaffektiv, tydlig och konkret. Vidare ska du vara en lagspelare som utan att tveka tar personligt ansvar och initiativ. En klar merit är om du har tidigare erfarenhet av elever med autism då detta är den vanligaste orsaken till att eleverna går hos oss.

Varmt välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde 2017-08-14 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-13
Referensnummer: 247/17

Andra uppgifter:

I Örgryte-Härlanda arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån. Vårt geografiska läge innebär goda kommunikationer och närhet till både Göteborgs centrum och vackra grönområden.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt rekryteringssystem Visma Recruit. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster då Göteborgs Stad har upphandlade avtal.

Vi vill ta tillvara de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning tillför verksamheten.

Med hänvisning till lagarna som reglerar registerkontroll så måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Upplysningar lämnas av:

Siv Ljung
Rektor
Telefon: 031-365 67 12

Fackliga företrädare:

Marie Kärrå
Lärarförbundet
Mobiltelefon: 0707-85 43 01

Gunilla Rist
Lärarnas Riksförbund
Mobiltelefon: 0707 - 85 03 54

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster