Näringslivsenheten söker företagslots

Välkommen till Sveriges viktigaste jobb i Härryda kommun som ligger mitt emellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i.

Härryda kommun är en attraktiv kommun att driva företag i. Näringslivsenheten arbetar med att förenkla och skapa korta vägar mellan näringslivet och kommunen. I Svenskt näringslivs ranking är vi på plats 4 av 290 kommuner i Sverige, men vi har högre ambitioner än så. Vårt mål är att vara Sveriges bästa näringslivskommun. Nu söker vi en företagslots som kommer att vara företagens första kontakt in i kommunen. Tjänsten är nyinrättad inom Näringslivsenheten som är en del av förvaltningens Utvecklingsfunktion.

Arbetsuppgifter:

Företagslotsen koordinerar kommunens kontaktpunkter i syfte att förenkla för företagen, och ger stöd vid etableringar och expansioner. Lotsen ska ge en samlad information om vilka regler som gäller för företagens verksamhet och hur dessa ska uppfyllas, samt samordna olika ansökningar och förmedla information mellan olika förvaltningar åt företaget. Syftet med utvecklingsarbetet är att ytterligare förbättra förutsättningarna för näringslivet i kommunen. I arbetet ingår också att delta i näringslivsrelaterade nätverk, genomföra löpande företagsbesök i syfte att fånga upp förbättringsförslag samt ordna frukostmöten och seminarier.

Viktigt i arbetet är att förstärka vår kommunikation med företagen och aktivt arbeta med digitala plattformar. Du kommer att ingå i en grupp med stort driv och högt tempo. Vi är prestigelösa och fokuserade på lösningar och ser möjligheter att utvecklas tillsammans.

Kvalifikationer:

Du som söker har en för tjänsten relevant akademisk högskoleutbildning eller av arbetsgivaren bedömd relevant arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du har kunskap i uppföljning och rapportering. Det är också meriterande med goda språkkunskaper i engelska.

För denna roll ser vi att du har aktuell arbetslivserfarenhet från liknande tjänster som arbetsgivaren bedömer relevant. Det är meriterande om du har erfarenhet av uppsökande verksamhet gentemot näringsliv/företag gärna med näringslivsrelaterade frågor som arbetsgivaren bedömer relevant. Har du även ett etablerat kontaktnät i Härryda inom det lokala näringslivet och med övriga företagsstödjande aktörer är det positivt.

Eftersom rollen innebär att man är en länk mellan kommunen och näringsliv så tror vi att det är bra om du som söker har god förståelse och kunskap för hur en politiskt styrd organisation fungerar. Men också för hur myndighetsutövning och tillståndsgivning fungerar. Vi vill också gärna att du har god kunskap om övriga företagsstödjande aktörer på arbetsmarknaden

Som person är du serviceinriktad, relationsskapande och lösningsorienterad. Du har gott omdöme och kommunicerar på ett tydligt sätt i tal och skrift. Du är också strukturerad, uthållig och prestigelös. Det är också viktigt att du har integritet samt är trygg, stabil och har självinsikt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-20
Referensnummer: A735013

Andra uppgifter:

Placering Råda torg, Mölnlycke C, men vi arbetar i hela kommunen.
Du har ett genuint intresse för frågor som berör näringslivet både lokalt och generellt, är
beredd att arbeta obekväm arbetstid emellanåt och har B-körkort.

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Fredrik Olsson
Näringslivschef
Telefon: 031-724 63 06
E-post: fredrik.olsson@harryda.se

Fackliga företrädare:

Fackliga representanter
når du via kommunens växel
Telefon: 031-724 61 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster