Enhetschef för familjerätt, familjehem och mottagande av ensamkommande

Ale kommun med knappt 30 000 invånare ligger strax norr om Göteborg och har den största befolkningsökningen i regionen. Ale växer med 300 bostäder per år.

Vi är 2 000 anställda som ska ge Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare.

Vi söker nu en tydlig, trygg och modig enhetschef för enheten Barn och unga, familjerätt och placering. Ale är en starkt växande kommun som kräver en nyskapande socialtjänst. Individ- och familjeomsorgen är en verksamhet i utveckling där nytänkande och mod att pröva nya arbetssätt krävs. Vi vet vilka kompetenser vi behöver för att komma vidare och nu söker vi dig som klarar jobbet med fokus på Ales invånare. Vill du bli en del av ett kreativt team?

Arbetsuppgifter:

Du är en del av vår ledningsgrupp, som bedriver strategisk utveckling och samordnar allt arbete inom individ- och familjeomsorgen. Ledningsgruppen arbetar gemensamt och tillsammans med medarbetarna med att utveckla nya former för gränsöverskridande arbete inom verksamheten.

Du har personal-, verksamhets- och budgetansvar för enheten som ansvarar för områden familjerätt, familjehem och uppföljning av placeringar samt mottagande av ensamkommande barn. På enheten arbetr 12 handläggare som du leder tillsammans med två förste socialsekreterare.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är tydlig, trygg och modig, som kan växla mellan att vara operativ och strategisk. Du verkar för att arbetet vid enheten är evidensbaserat och bedrivs i enlighet med lagstiftning, föreskrifter och kommunens riktlinjer. Rollen kräver kreativitet och du är van vid och stimuleras av utvecklings- och förändringsprocesser. Du verkar för att höja kvaliteten genom nytänkande och bästa möjliga resursutnyttjande. Med ett genuint intresse för socialt arbete och en tro på människors vilja och förmåga att ta eget ansvar kombinerat med god ledarförmåga skapar du förutsättningar för enheten att nå uppsatta mål. Du har kompetens och gedigen chefserfarenhet inom verksamhetsområdet och erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-07-23
Referensnummer: A698303

Andra uppgifter:

Månadslön. Individuell lönesättning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Vi arbetar aktivt med rekryteringen under ansökningstiden.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Irene Blomqvist
Verksamhetschef, Individ- och familjeomsorg
Telefon: 0303-37 11 11

Charlotta Berglund
Enhetschef
Telefon: Nås via Kontaktcenter 0303-33 00 00 alt. e-post
E-post: charlotta.berglund@ale.se

Fackliga företrädare:

Fackliga representanter nås via kommunens kontaktcenter
Telefon: 0303-33 00 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster