Enhetschef till förebyggande avdelningen, Bohus Räddningstjänstförbund

Räddningstjänsten i Ale och Kungälv är sedan 1 januari 2013 organiserade
i ett Räddningstjänstförbund, Bohus Räddningstjänstförbund.
Kommunerna är placerade strax norr om Göteborg med Kungälv väster om Göta älv med kust mot Skagerrak och Ale öster om älven med vidsträckta skogsområden.
Den totala folkmängden är strax över 70 000 invånare och båda kommunerna är inne i en expansiv utveckling.
Förbundet är organiserat med 5 stycken brandstationer där förbundet har sitt säte vid brandstationen i Kungälv. Förbundet har totalt ca 145 medarbetare.

Arbetsuppgifter:

Som Enhetschef för den förebyggande avdelningen leder och fördelar du arbetet samt ansvarar för att genomföra beslutade mål enligt handlings- och verksamhetsplaner i enlighet med förbundsordning och lagstiftning. Du ingår i ledningsgruppen där du är delaktig i vårt utvecklingsarbete och har personalansvar för fem medarbetare.

Den förebyggande avdelningen arbetar bland annat med myndighetsutövning såsom brandtillsyn, tillståndsgivning och remissutlåtande i bygglovsärenden. En annan del av avdelningens arbete gäller externa utbildningar som tas fram till olika företag, skolor, vårdinrättningar och kommun.

Kvalifikationer:

Du har brandingenjörsexamen alternativt Tillsyn kurs A+B. Har du även avlagt civilingenjörsexamen i riskhantering är detta meriterande.

Tjänsten kan även innefatta rollen som Räddningschef i beredskap. Då krävs att du som är brandingenjör även har examen i RUB och erfarenhet från räddningstjänst. Om du har gått Tillsyn A+B ska du ha examen i Räddningsledning A+B.
Vi vill att du har vana av att arbeta i en ledande ställning, gärna för en organisation i förändring. Vi jobbar aktivt med att få vår organisation mer värderingsstyrd och arbetar med delegerat ansvar där alla har en ansvarsfull roll. Vårt mål är att ytterligare utveckla detta ledarskap.

Du är en trygg och förtroendeingivande person med god samarbetsförmåga. I det dagliga arbetet är det viktigt att du kommunicerar väl och att du är beslutsam såväl som ödmjuk. I rollen som Enhetschef behöver du både viljan och förmågan att lyfta dina kollegor.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: . Dagtid, schema för eventuell RCB.
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-22
Referensnummer: A626490

Andra uppgifter:

I denna Badenoch & Clark, Adecco Group. Kontaktperson är rekryteringskonsult Malin Westman, 0736-84 63 21
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.

Upplysningar lämnas av:

Malin Westman
Rekryteringskonsult
Mobiltelefon: 0738-84 63 21
E-post: malin.westman@ badenochandclark.se

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster