Behandlare missbruk och beroende

Lerums kommun med ca 40 000 invånare ligger knappt 20 minuters resväg från Göteborgs centrum med goda pendlingsmöjligheter.

Inom kommunens verksamhet är vi idag drygt 2 800 medarbetare som tillsammans arbetar för att skapa välfärd. Kommunens vision är att bli Sveriges ledande miljökommun till år 2025 och vi ska kännetecknas av hållbarhet, kreativitet och inflytande. För mer information besök gärna www.lerum.se

Arbetsuppgifter:

Stöd och resurs söker en behandlare till missbruks- och beroendevården. Vi vill att du som söker jobbet bidrar till att vi i Lerum kan fortsätta erbjuda kommuninvånarna ett varierande utbud av insatser för att minska beroendeproblematiken för den enskilde.
Arbetsuppgifterna omfattar främst strukturerade enskilda samtal, anhörigstöd, råd och stöd samt nätverksmöten med både professionella och klientrelaterade nätverk. Enheten befinner sig i en förändringsfas där vi håller på och utvecklar vår verksamhet för att kunna erbjuda lerumsborna insatser på hemmaplan i större utsträckning och vi hoppas att du vill vara med och påverka denna utveckling. Enheten arbetar dels på uppdrag från socialsekreterare och dels förebyggande. Detta förutsätter en god förmåga att utforma genomförandeplaner i enlighet med gällande lagstiftning, löpande dokumentation samt verka självständigt i det förebyggande arbetet i förhållande till mål och medel. Arbetsgruppen är erfaren, rolig och erbjuder ett kollegialt trivsamt arbetsklimat.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är socionom eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har tidigare erfarenhet av missbruksbehandling, stödinsatser inom liknande verksamhet inom socialtjänsten samt erfarenhet av att verka i hemmaplanslösningar för utsatta klientgrupper i samverkan med interna/externa aktörer. Vidare erfarenhet från att arbeta enligt MI, CRA och ÅP mm ses som meriterande.

Du behöver vara ansvarsfull, flexibel och ha lätt för att samarbeta samt god förmåga att
uttrycka dig i tal och skrift. Arbetet är delvis självständigt vilket förutsätter att du har en god förmåga att planera och organisera ditt arbete samt ta egna initiativ. Vi ser gärna att du är väl insatt i nationella riktlinjer och har erfarenhet av att arbeta på uppdrag av socialsekreterare. Resor inom tjänsten ingår, varför B-körkort är ett krav.

Erfarenhet av verksamhetssystem treserva är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Urvalsarbete och intervjuer kan komma att påbörjas under ansökningstiden.

Antal tjänster: 1. Tillträde enligt överenskommelse

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-20
Referensnummer: A699246

Andra uppgifter:

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. - Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Anna-Carin Tonnvik
Enhetschef
Telefon: 0302-52 24 48
E-post: anna-carin.tonnvik@ lerum.se

Fackliga företrädare:

Jenny Hammarstedt
Akademikerförbundet SSR
Telefon: 0302-52 14 49
E-post: jenny.hammarstedt@ lerum.se

Anna Sanding
Vision
Telefon: 0302-52 26 88
E-post: anna.sanding@lerum.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster