Förskollärare till Gundefjällets förskola i Balltorp

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Gundefjällets förskola tillhör centrala Mölndal. Förskolan ligger nära naturområden och näridrottsplatser. Här finns en blandning av människor med olika bakgrund och kultur. Vi erbjuder dig ett omväxlande och meningsfullt jobb på en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Alla pedagoger har tillgång till en egen Ipad för den pedagogiska dokumentationen. I Mölndals Stad har alla tillgång till arbetskläder för utevistelse och friskvårdspeng. Det är bra kommunikationer till och från förskolorna.

Vi har schemalagd planering/ reflektionstid, arbetslagsplanering på dagtid, vi har pedagogiska nätverk där vi har fördjupade pedagogiska diskussioner utifrån aktuella frågor. Vi har ett väl fungerande specialpedagogiskt team där arbetslagen får handledning av specialpedagog, talpedagog eller psykolog allt efter behov.

Ni får tillgång till arbetskläder för ute vistelse, en egen Ipad som ett av verktygen i den pedagogiska reflektionen och dokumentationen. Vi erbjuder kompetensutveckling utifrån de utvecklingsområden som vi arbetar med. Du får möjlighet till mentorssamtal (ett krav om du är nyexaminerad).


Arbetsuppgifter:

Är du sugen på äventyr i vardagen?

Vi söker förskollärare som vill vara med på vår förändringsresa från traditionell förskola med fokus på tema arbete till en förskola med inriktning på äventyrspedagogik.

Du/Ni kommer att ingå i ett team av engagerande förskollärare och barnskötare som berikar varandra med kunskaper, tankar och idéer. Vi vill att ni är öppna och nyfikna på att arbeta på en äventyrsförskola där ni tillsammans med kollegor arbetar för att säkerställa en spännande, trygg, lärorik verksamhet för alla barn.

Tillsammans med kollegor ansvarar du för planering, genomförande och uppföljning av det pedagogiska arbetet. En del av arbetet är att medverka i pedagogiska nätverk, där samtal och reflektioner förs mellan avdelningar och enheter som en del i utvecklingsarbetet.

Vi söker dig/er som ser möjligheter framför hinder, ser såväl varje barns som barngruppens unika förmågor och lägger stor vikt vid att bygga och förvalta förtroendefulla relationer. Vi vill att ni som förskollärare är medaktörer i barnens lek och tillsammans med barnen och arbetslaget reflekterar kring det ni upplever. Den pedagogiska dokumentationen sker digitalt där synliggör vi barnens och verksamhetens lärprocesser och utmaningar för utveckling.

Kvalifikationer:

Vi söker utbildade förskollärare med lärarlegitimation. Vi ser gärna att du är intresserad av att arbeta med verksamhetsutveckling och att du är lösningsfokuserad.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Låter detta intressant, då ska du inte tveka utan söka en av dessa lediga tjänster!

Är det något du funderar över eller vill veta mer om får du gärna kontakta oss så berättar vi mera om vår verksamhet.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-10-01

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-31
Referensnummer: A705824

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Camilla Stenman Svensson
Förskolechef
Mobiltelefon: 0707-690148
E-post: camilla.stenman-svensson@ molndal.se

Fackliga företrädare:

Lärarförbundet
Telefon: 031-27 09 09
E-post: lararforbundet@molndal.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster