Vik. HANDLÄGGARE till V-Dala överförmyndarkansli

Tillbaka

Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med 15 300 innevånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl a Stockholmsregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas.

Hedemora kommun är kommunens största arbetsgivare med över 1200 medarbetare inom ett hundratal olika spännande yrken. Kommunens övergripande strategiska mål är att genom att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort. Detta innebär bland annat att Hedemora kommuns
fokusområden är integration, jämställdhet och miljö. Vi erbjuder goda boendemiljöer, bra förskolor och skolor samt utvecklar en positiv och stimulerande miljö för näringslivet.

För mer information: http://www.hedemora.se/

Arbetsuppgifter:

Hedemora kommun söker en vikarierande Handläggare, till V-Dala överförmyndarkansli.

Sedan 1 januari 2015 samverkar Hedemora-, Avesta- och Norbergs kommuner i överförmyndarfrågor genom V-Dala överförmyndarsamverkan. V-Dala överförmyndarsamverkan ägnar sig åt myndighetsutövning och har i första hand rollen att vara en tillsynsmyndighet med uppdraget att genom sin granskning se till att de personer som har en ställföreträdare (god man, förvaltare, god man för ensamkommande barn, förmyndare) inte lider några rättsförluster pga ställföreträdarskapet. Man har också en rådgivande roll, ansöker till tingsrätten om olika ställföreträdarskap och beslutar om vissa ställföreträdarskap och olika tillstånd m.m. Kansliet ska bedriva en effektiv-, rättssäker- och serviceinriktad verksamhet inom överförmyndarområdet.
En förutsättning för att kunna bedriva en rättssäker verksamhet med god service är kvalitetsmedvetna medarbetare med gott bemötande och omdöme, goda kunskaper inom området, stark servicekänsla och vilja att företräda V-Dala överförmyndarsamverkan på ett positivt sätt.

Arbetsuppgifter: Handläggning och skriftlig dokumentation, granskning av årsräkningar m.m, utredningar med bedömningar, diarieföring med flera arbetsuppgifter. Arbetet innehåller många varierande arbetsuppgifter.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en högskoleexamen eller som arbetsgivaren bedömer likvärdig erfarenhet med ekonomisk-, juridisk- och/eller samhällsvetenskaplig inriktning och har goda datakunskaper. Arbetet kräver att du är noggrann, självgående och kan strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt. Det är viktigt att du som person är kreativ, drivande och trygg samt har hög arbetskapacitet och god samarbetsförmåga. Arbetet ställer höga krav på muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga i svenska. Vi utgår från att du är van att arbeta med datorn som verktyg och att använda dig av olika informations- och verksamhetssystem.
Vi lägger stor vikt vid Dina erfarenheter av att arbeta med överförmyndarfrågor.

Övrigt:

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Som medarbetare inom Hedemora kommun är det viktigt att du delar den gemensamma värdegrunden KRAM som står för Kundfokus, Respekt, Ansvar och Mod.

Vi har gjort vårt mediaval och undanber oss all kontakt från annonsförsäljare samt rekryteringsbolag.

VÄLKOMMEN med Din ansökan via offentliga jobb.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid. Vikariat t.o.m. november 2018, kan eventuellt övergå i en tillsvidareanställning.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-04-25

Arbetsgivarens referensnummer: KSF 5/18

Upplysningar lämnas av:

Torbjörn Granström
Enhetschef
Telefon: 0225-341 15

Facklig(a) företrädare
Susanne Svensk Hällström
VISION
Telefon: 0225-345 89

Tillbaka