Kommunikatör till Burgårdens utbildningscentrum

Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad.
Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, vuxenutbildning, yrkeshögskola, gymnasiesärskola, särvux, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling.
I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser. Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.Arbetsuppgifter:

BURGÅRDEN – Där yrkesdrömmar blir verklighet
På Burgården utbildar vi för verkligheten,
och precis som i verkligheten är vår skola en myllrande värld, med massor av inriktningar, människor och möten.
Och fast det är stort och mycket, så lovar vi att se just dig för den du är, och hjälpa dig framåt på det sätt som funkar för dig.
Hemligheten är lärare som jobbar med öppet sinne, stort hjärtaoch yrkesstolthet som smittar.
Välkommen.

Burgården söker en kommunikatör
På Burgården bubblar det av kreativitet och rörelse. Vi erbjuder yrkesprogram, högskoleförberedande program och introduktionsprogram. Vi är en mångkulturell skola med 1500 elever från alla stadsdelar och kranskommuner. Här rör sig framtidens musiker, frisörer och fashion designers tillsammans med samhällsvetare, personliga tränare, barnskötare, hotellreceptionister, naturvetare, djurvårdare och väktare.
På Burgården pågår ett intensivt skolutvecklingsarbete. För att bli ännu bättre på att möta våra elevers behov har vi i samarbete med Skolverket tagit fram stora utbildningsinsatser för skolans medarbetare. Vi bygger om och renoverar våra lokaler och köper in nya möbler. I utvecklingsarbetet ingår också att identifiera Burgårdens varumärke och förmedla den stora idé som är bärande och gemensam för alla de olika utbildningar som finns hos oss.
Nu söker vi en skicklig kommunikatör som kan hjälpa oss att förmedla vårt varumärke på ett sätt som når ut till vår målgrupp.
Som skolans kommunikatör är du aktiv och har koll på det som händer.

Du har hög strategisk kompetens för att analysera, definiera, prioritera och utvärdera en digital närvaro som är kopplad till våra kommunikationsmål. Du skapar och genomför digitala kampanjer och bevakar vilka trender som finns inom digital marknadsföring.
Du tar ett stort ansvar i skolans marknadsföringsarbete och har ett nära samarbete med ledningsgruppen och arbetslagen på skolan. Du har goda kunskaper i marknadsföring och tar ansvar för analys, planering, genomförande och uppföljning av digitala kampanjer och kontinuerlig kommunikation i digitala medier.
Du arbetar tillsammans med skolledningen med att säkerställa att den interna kommunikationen fungerar smidigt. Du ser regelbundet över att informationsmaterial är relevant och uppdaterat.
Du samarbetar med förvaltningens kommunikatörer och ansvarar för att sociala medier och skolans hemsida sköts enligt förvaltningens riktlinjer.

Kvalifikationer:

Du har ett stort intresse för att arbeta med ungdomar och gillar att vara i en miljö där ungdomarnas utbildning står i fokus. Du har lätt för att samarbeta med kollegor, elever och det omgivande samhället.
Du har god förmåga att kommunicera med ungdomar och en hög servicekänsla. Du har förmågan att ta egna initiativ för att utveckla verksamheten mot uppsatta mål.
Du har en eftergymnasial utbildning inom kommunikation med inriktning mot digitala kommunikationsvägar.
På Burgården hjälps vi alla åt för att ge våra ungdomar bästa möjliga utbildning och en minnesvärd gymnasietid. Utöver ditt uppdrag som kommunikatör kan tjänsten innehålla andra arbetsuppgifter som behöver utföras för att våra elever ska trivas hos oss och nå sina utbildningsmål.

Övrig information
Burgården är en kommunal gymnasieskola i Utbildningsförvaltningen i Göteborgs Stad. Stadens vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad.
Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, vuxenutbildning, yrkeshögskola, gymnasiesärskola, särvux, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling.
I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser. Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2018-01-08

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-07
Referensnummer: A733949

Andra uppgifter:

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande under rekryteringens gång.

Upplysningar lämnas av:

Jenny Larsson
Gymnasieskolenhetschef
Telefon: 031-367 02 21
E-post: jenny.larsson@ educ.goteborg.se

Fackliga företrädare:

Elisabeth J Karlsson
Vision
Mobiltelefon: 070-229 76 66
E-post: elisabeth.j.karlsson@ educ.goteborg.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster