Enhetschef

Publiceringsdatum: 2018-01-19

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Frisk luft och rent vatten, bra mat, hälsosamma bostäder och en hållbar stad. Miljöförvaltningen har ett stort verksamhetsområde med en gemensam nämnare: miljön i Malmö. Genom tillsyn och kontroll av allt från livsmedelshantering och vatten, till luftföroreningar, buller och miljöfarlig verksamhet, arbetar vi för att förhindra skador på människors hälsa och på miljön. Vi tillvaratar också miljöintressena i samhällsplaneringen och driver arbetet för hållbar utveckling i kommunen. Vi svarar dessutom för konsumentvägledning och energirådgivning. På miljöförvaltningen arbetar drygt 180 medarbetare.

Miljöstrategiska avdelningen arbetar med Malmös miljö i form av övervakning av luft, vatten och buller, energi och biologisk mångfald. Avdelningen har en stor projektverksamhet som arbetar med stadsutveckling, miljonprogram, konsumtions-, och livsstilsfrågor, lärande för hållbar utveckling samt energi och klimat.
På denna avdelning arbetar vi också med genomförande och uppföljning av Malmö stads miljöprogram. Avdelningen består av fyra enheter: miljöövervakning och analys, hållbar utveckling, stadsutveckling och klimat och energi.

Till enheten för Klimat och energi söker vi en enhetschef.

Enheten för klimat och energi
Vårt arbete omfattar hållbar stadsutveckling med framtidens energisystem, hållbara transporter och energieffektivisering som viktiga delar. Mycket av arbetet rör system och processer och det gäller att få bra och hållbara system på plats för t ex energi, och transporter. Vi arbetar både med utvecklingen av nya stadsdelar, som smarta nät och fastigheter i Hyllie, och med att förbättra och utveckla redan befintliga bostads- och industriområden i Malmö.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du ansvar för verksamhet, ekonomi och personal på enheten för klimat och energi. Som enhetschef skapar du utveckling genom delaktighet och dialog med medarbetarna och tar därefter tydliga beslut.

Du förväntas ha ett närvarande ledarskap och med stort engagemang bidra till ett gott arbetsklimat och utveckla enhetens arbete, genom att leda medarbetarna för att avdelningen ska nå sina mål.

Du skapar förutsättningar för lärande och utveckling och leder arbetet med att ta fram åtaganden till verksamhetsmålen för enheten, i nära samråd med medarbetarna och avdelningschef. Du kommunicerar detta enkelt och tydligt.

Du bidrar till en hälsosam arbetsplats genom delaktighet och dialog. Du ser samarbetet med kommunerna runt om Malmö samt med andra förvaltningar i Malmö stad som en självklarhet och har god kännedom om Malmös utmaningar och har ett lösningsfokuserat arbetssätt.

Kvalifikationer

Högskoleexamen med inriktning mot t ex, samhällsvetenskap, teknik, miljö eller naturvetenskap.

Du har ledarerfarenhet med personalansvar. Du ska ha organisations- och samarbetsförmåga, vara resultatinriktad och drivande i det miljöstrategiska utvecklingsarbetet.

Du ser det systematiska arbetsmiljöarbetet som en naturlig del i ett gott ledarskap och förstår vikten av att hålla arbetsplatsträffar, medarbetarsamtal och lönesamtal för att verksamheten ska nå målen.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation och att driva projekt inom hållbarhetsområdet. Vi ser gärna att du har god kännedom och förståelse för miljöstrategiskt arbete.

Dokumenterat goda ledaregenskaper krävs tillsammans med ett coachande förhållningssätt.

Du har lätt för att skapa relationer som kan motivera och engagera medarbetare. Du har en strategisk förmåga till helhetssyn och är strukturerad som person. Du har lätt för att skapa kontakter och underhålla relationer i yrkesmässiga sammanhang.

Du är strukturerad och planerar ditt arbete i förväg. Du kan prioritera aktiviteter effektivt och sätter upp och håller deadlines.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid. 40/40

Löneform: Månadslön.

Varaktighet: Tillsvidare

Arbetstid: Dagtid.  måndag-fredag 08.00-16.30, med flexibel arbetstid när verksamheten tillåter.

Tillträde: 2018-06-01. eller enligt överenskommelse.

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2018-02-18

Referensnummer: 1801Klimat

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. På miljöförvaltningen vill vi ha en jämnare könsfördelning och ser därför att fler män söker sig till förvaltningen.

I Malmö stad erbjuder vi anställning på heltid i enlighet med stadens riktlinjer.

I Malmö stad har vi valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

För mer information: http://www.malmo.se/miljo