Skolbibliotekarie BÅT-området (Krungårdsskolan)

Arbetsplatsen

Tjänsten omfattar fem grundskolor och verksamhetsområdet kommer därmed omfatta arbete med elever från förskoleklass upp till åk 9. I tjänsten kommer dina arbetsplatser att vara integrerade folk- och skolbibliotek. Du kommer även att samarbeta med kommunens folkbiblioteksverksamhet. Tjänsteställe arbetet utgår ifrån är Krungårdsskolan i Blomstermåla

Läs mer >>


Arbetsuppgifter

Ansvara för skolbiblioteksverksamhet på fem av kommunens grundskolor samt ingå i kommunens skolkulturgrupp. Tjänsten omfattar fem grundskolor och verksamhetsområdet kommer därmed omfatta arbete med elever från förskoleklass upp till åk 9. Tjänsten innehåller varierande arbetsuppgifter, såsom läsfrämjande insatser och undervisning inom medie- och informationskompetens. I tjänsten kommer dina arbetsplatser att vara integrerade folk- och skolbibliotek. Du kommer även att samarbeta med kommunens folkbiblioteksverksamhet.


Kvalifikationer

Krav på arbetslivserfarenhet: Erfarenhet krävs. Examen i biblioteks- och informationsvetenskap, god kännedom om litteratur för barn och unga, kunna undervisa i medie- och informationskompetens, B-körkort och tillgång till bil, god pedagogisk förmåga, god svenska i tal och skrift, serviceinriktad och god samarbetsförmåga, flexibel, självständig och initiativrik, erfarenhet av att ha arbetat med bibliotekssystemet BOOK-IT är meriterande.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: 2017-08-01
Tidsbegränsat till: 2018-08-01. Vikariat, föräldraledighet
Antal platser: 1


Andra uppgifter

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Mönsterås kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande vill vi att du skickar in din ansökan digitalt.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-06-09
Arbetsgivarens referensnummer: BL1707

Ansök här i samarbete med OffentligaJobb


Upplysningar

Daniel Svensson
Rektor
0499-176 02
daniel.svensson@monsteras.se

Anna Borgström
Facklig företrädare (Vision)
0499-172 11