Vill du arbeta som stödassistent hos oss?

Söker du ett arbete där du själv får växa samtidigt som du bidrar till att skapa välfärd? Där du har möjlighet att påverka och göra skillnad för såväl medborgare som företagare och föreningar? Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats där du kan utvecklas och där vi tillsammans bidrar till att uppfylla stadens vision.

Mölndal Vision 2022, kan sammanfattas med orden ”Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige.” Mölndals stad har drygt 4 600 medarbetare inom en mängd olika yrken som alla arbetar för att skapa välfärd för Mölndals 64 465 invånare och alla de människor som arbetar och verkar i staden. Vill du vara med?

Vård- och omsorgsförvaltningen med sina ca 1500 medarbetare är en av förvaltningarna i Mölndals stad och omfattar äldreomsorg, funktionshinder och hemsjukvård.

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu en stödassistent för ett vikariat på en av våra gruppbostäder.

Gruppbostaden riktar sig till personer med intellektuella funktionsnedsättningar. Som stödassistent blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter att bistå med sociala och praktiska insatser i och utanför bostaden. Du ger ett professionellt stöd genom att utveckla och stärka brukaren i sin vardag och skapar förutsättningar till ett självständigt liv. Vi arbetar utifrån ett salutogent arbetssätt som innebär att varje brukare skall få en begriplig, hanterbar och meningsfull vardag.

Som personal arbetar du aktivt med genomförandeplan som verktyg för att möta individen utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Vi tillämpar arbetssättet Individens behov i centrum (IBIC).

Arbetet är aktivt och kan ibland kan vara fysiskt krävande.

Schemalagd arbetstid med dag-, kvälls- och helgarbete, vi har sovande jour samt arbetar varannan helg. Vi planerar vårt schema i TimeCare. När du arbetar som stödassistent med helgtjänstgöring i Mölndals stad har du förkortad arbetstid och jobbar 37 h/vecka vid heltidsarbete!

Kvalifikationer:

- Treårig gymnasieutbildning med inriktning mot vård och omsorg, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med personer med intellektuell funktionsnedsättning.
- Grundläggande datakunskaper/IT- system.
- Kunskap i social dokumentation.
- Goda kunskaper i svenska språket i tal såväl som i skrift.
- Kunskap i tecken som stöd är meriterande.
- B-körkort är önskvärt

Du har förmågan att i första hand se personens möjligheter och utifrån det ge stöd för att stärka egenkontrollen i det dagliga livet. Du är engagerad, lyhörd och tycker om att arbeta med fasta rutiner.

I din roll som stödassistent är du flexibel, lösningsfokuserad, trygg i dig själv och har tålamod i förhållande till ditt arbete. Du har god förmåga att ta eget ansvar och att arbeta självständigt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Deltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: 2018-02-26. Omfattning: 70 % Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!
Tidsbegränsat till: 2019-02-26

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-19
Referensnummer: A744618

Andra uppgifter:

Inom vård- och omsorgsförvaltningen pågår ett aktivt arbete för att kunna erbjuda medarbetare önskad sysselsättningsgrad i syfte att minska de ofrivilliga deltidsanställningarna. I de fall annonsering gäller en deltidstjänst är vår ambition att på sikt ge möjlighet till utökad sysselsättningsgrad.

Vid rekrytering beaktar vi mångfaldsperspektivet för att få en bättre spegling av vår verksamhet.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att den inte tas i anspråk internt.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Mölndals stad har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Mozhgan Mirmohammadi
Enhetschef
Telefon: 0723-81 06 72

Fackliga företrädare:

Kommunal Mölndal
Telefon: 031-315 33 30

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster