Förskollärare till Skattegårdsvägen 100

Stadsdelsförvaltningen Västra Göteborg omfattar Södra Skärgården, Tynnered och Älvsborg och är en kustnära stadsdel med ca 52 000 invånare. Stadsdelens främsta uppdrag är att erbjuda invånarna tjänster och service inom bl a förskola, skola, kultur, fritid, individ- och familjeomsorg samt omsorg för äldre och funktionshindrade. Förvaltningen har ca 3500 anställda. Vi arbetar utifrån synsättet att mångfald och jämn könsfördelning ökar kvaliteten på de tjänster som SDF Västra Göteborg erbjuder.

Arbetsuppgifter:

Är du Rebecca och Hannas nya kollega?

Vår förskola ligger i Västra Göteborg med närhet till hav, skog och spännande stadsmiljöer. I Västra Göteborg anser man att en framgångsrik skolgång är en viktig faktor för ett gott liv och man ser förskolan som den första skolformen.

SDF Västra Göteborg har som ambition att utveckla kvalitén i förskolorna för att ge alla barn möj-lighet att lära och utvecklas utifrån sina förutsättningar. Detta gör man bland annat genom studie-besök, inspirationsresor, workshops, föreläsningar, diskussionsforum och så vidare.

Förskolan Skattegårdsvägen 100 har ett brett upptagningsområde både vad gäller etnicitet och social bakgrund. Vi brukar kalla oss ett Sverige i miniatyr och vi är stolta över den smältdegel av olika erfarenheter som bildats på vår förskola.

Kommunikationen oss emellan ser vi som nyckel till det demokratiskapande arbete som vi menar är förskolan uppdrag. Därför strävar vi efter att verksamhetens fokus skall ligga på kommunikation och samspel så att vi därigenom skapar de demokratiska medborgare som skall föra Sverige in i framtiden.

På förskolan Skattegårdvägen100 har vi 19 heltidstjänster på cirka 100 barn i åldrarna 1-5. Vi är en övningsförskola vilket innebär att vi genom ett tätt samarbete med Göteborgs Universitet bedriver verksamhetsförlags utbildning för förskollärarstudenter.

Som vi ser det är det centralt att man mår bra då man går till sitt arbete. Vi har lagt mycket kraft på att skapa ett gott arbetsklimat där det är högt i tak och där man blir respekterad för den man är.

Vi menar att verksamheten skall präglas av tydlighet och närvaro både för barnen och personalen.

Skattegårdsvägens förskola är en av tre förskolor där ledarskapet delas på två förskolechefer.
Vår erfarenhet är att det delade ledarskapet skapar förutsättningar för cheferna att vara mer närvarande i verksamheten.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är förskollärare och som i ditt arbete jobbar utifrån att vi i förskolan skapar demo-krater. Du är pragmatisk, nyfiken och resultat inriktad. Du tycker om att jobba med många människor och du är villig att ständigt utvärdera ditt arbete för att utvecklas.

Tjänsten är en heltidstjänst och i den ingår det att öppna och stänga minst en gång i veckan. Var-annan måndag har vi kvällsplanering och då jobbar vi till 18.30. För oss är det prioriterat att man som pedagog får den tid man behöver för att utföra sitt arbete och därför är vi noga med att alla får tillräckligt med planerings tid.

Vi ser fram emot just din ansökan, Rebecca, Hanna och resten av personalen på Skattegårdsvägens förskola behöver just dig som vill vara med och driva vår verksamhet framåt.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-15
Referensnummer: A711372

Andra uppgifter:

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi i Västra Göteborg vill att alla våra medarbetare ska vara delaktiga i att skapa arbetsplatser som genomsyras av respekt, jämställdhet, medinflytande, arbetsglädje och utveckling.

I Västra Göteborg arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Med hänvisning till Lag 2010:801 måste den som erbjuds tjänsten uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas.

Upplysningar lämnas av:

Eva Sunegård
Förskolechef
Telefon: 031-366 45 92

Fackliga företrädare:

Kurt Björner
Lärarförbundet
Telefon: 031-701 55 10

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster