Företagskoordinator till arbetsmarknadsenheten (AME)

Härryda kommun består av orterna Mölnlycke, Landvetter, Härryda, Hindås, Rävlanda och Hällingsjö. Till centralorten
Mölnlycke är det 10 minuters bilfärd alt. 15 minuters bussfärd från centrala Göteborg. Kommunen har ca 37 000 invånare.
Närheten till både natur och storstad lockar många att bosätta sig här. Landvetter flygplats ligger mitt i kommunen. I den
kommunala förvaltningen arbetar ca 2 700 personer. Kommunen har stor inflyttning av barnfamiljer och är en barnvänlig
och expansiv del av Göteborgsregionen.

Sektorn för socialtjänst genomförde under 2016 en omorganisation där all flyktingmottagning och kommunens arbetsmarknadsåtgärder samlades i den gemensamma verksamheten Integration och Arbetsmarknad.

Arbetsmarknadsenheten (AME) erbjuder idag bland annat arbetsträning, ordnar praktik samt bedriver jobbsökarverksamhet. Vårt arbete kännetecknas av nära kontakter med övriga samverkansparter både inom kommunen och med övriga myndigheter och arbetsgivare.
Arbetsmarknadsenheten har under 2017 fått ett utvidgat uppdrag med ansvar för DUA, kontakten med samordningsförbundet, Jobbvision och andra utvecklingsprojekt. Vi kommer att förändra vårt arbetssätt med nya och innovativa metoder för att stärka nyanländas etablering på arbetsmarknaden. Med inspiration från Solnamodellen breddar vi verksamheten så att vi svarar upp mot arbetsmarknadens behov i syfte att öka självförsörjningen hos kommunens hushåll.

Vi söker nu en företagskoordinator som kan vara delaktig i vårt arbete och bidra till att våra sökande når sina mål!

Arbetsuppgifter:

Som företagskoordinator ska du bygga relationer samt utveckla och fördjupa kontakter med näringslivet och i samarbete med övriga aktörer kartlägga arbetsgivarnas behov av arbetskraft. Du kommer tillsammans med integrationshandläggare och i samarbete med Arbetsförmedlingen och vuxenutbildningen att inventera språkliga, sociala, teoretiska och praktiska kompetenser samt arbetslivserfarenhet hos de nyanlända i kommunen där du är en viktig länk mellan de arbetssökande, arbetsgivarna och övriga aktörer. Syftet är att få till stånd en effektiv rekryteringsprocess där nyanlända och andra sökanden omsorgsfullt ska kunna matchas till arbeten som motsvarar företagens behov av arbetskraft.

Som företagskoordinator kommer du också att tillsammans med övriga aktörer att anordna träffpunkter och aktiviteter med arenor där arbetsgivare och arbetssökande kan mötas och utveckla relationer som kan leda till arbete.
Vi kan erbjuda ett utvecklande jobb med ett samverkande och näringslivsinriktat arbetssätt.

Tjänsten planeras initialt att pågå under ca två år under förutsättningar att erforderliga statsbidrag beviljas.

Kvalifikationer:

Du ska ha högskoleexamen som t ex beteendevetare eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer passande för tjänsten. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom yrke som kräver mycket kontakter, samarbete och/eller kundrelationer.

Du har förmåga att skapa förtroendefulla relationer, är lyhörd och har en stark tilltro till människors förmåga att utvecklas och ta eget ansvar. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, flexibilitet och samarbetsförmåga.
Körkort B är ett krav.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Tidsbegränsat till:  Tidsbegränsad anställning ca två år.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-02
Referensnummer: A736854

Andra uppgifter:

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Johan Staaf
Enhetschef
Telefon: 031-724 87 25 eller 031-724 61 00 (vxl)

Fackliga företrädare:

Fackliga representanter
når du via kommunens växel
Telefon: 031-724 61 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster