Förskollärare sökes till Valdemarsro förskola

Publiceringsdatum: 2017-12-21

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Som medarbetare inom förskolan i Malmö stad får du utvecklas i din yrkesroll och erbjuds tydliga karriärmöjligheter. Vår vision är att skapa barnens bästa förskola, och idag är det hos oss många spännande initiativ, forskningsprojekt och idéer tar fart. Läs mer på http://www.malmo.se/forskolekarriar

Valdemarsros förskola består av fyra avdelningar och ligger i närheten av Bulltofta rekreationsområde. Förskolan är nyrenoverad och arbetar åldersindelat med två förskollärare per avdelning. Vår fantastiska gård präglas av barnens odlingar och ger möjlighet till spännande utomhuspedagogik med varierande möjligheter till lek, skapande och utforskande.

Barnens lek ser vi som viktig, därför lämnas stort utrymme åt detta. Våra inomhusmiljöer formas utifrån det som är på gång i barns lek och det är ofta med utgångspunkt från leken som innehållet i förskolans projekt skapas. Respekt för barnens lek ser vi som en viktig del i barnens inflytande över sin dag på förskolan.

Valdemarsros förskola har uppdraget som övningsförskola, vilket vi ser som viktigt och betydelsefullt då det är blivande kollegor som utbildas. Det ger oss även möjlighet att uppdatera oss kring ny forskning och se på vår verksamhet med nya ögon.

För att det systematiska kvalitetsarbetet ska vara en del av vardagen är pedagogisk dokumentation, uppföljning och utvärdering ständigt i fokus, vi vill erbjuda en verksamhet med hög kvalitet. Vår förste förskollärare reflekterar kontinuerligt med arbetslagen och är med som stöd för att utveckla förskolan till barnens bästa förskola.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med resten av arbetslaget arbetar du som förskollärare utifrån aktuella styrdokument, du planerar, genomför, dokumenterar och utvecklar den pedagogiska verksamheten. Med läroplanen som bas väljer du metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Samarbete med övrig personal är en annan viktig uppgift då arbetet runt barnen sker i team. Du är villig att driva både din egen och förskolans utveckling framåt. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor. Som förskollärare har du det övergripande ansvaret för den pedagogiska verksamheten i enlighet med läroplanens riktlinjer. I uppdraget som förskollärare vill vi att du driver och utvecklar verksamheten med utgångspunkt i forskning och vetenskaplig grund.

För att utveckla kvalitén för barnen i förskolan får du som förskollärare i Malmö stad tid för verksamhetsutveckling med i genomsnitt fem timmar per vecka. Det betyder att du får schemalagd tid för bland annat reflektion och lärande med kollegor, dokumentation, analys, observation och uppföljning.

Med ett samarbete inom förskoleområdet erbjuds möjlighet till ett kollegialt lärande och utvecklande erfarenhetsutbyten. Detta sker bland annat genom gemensamma APT, verksamhetsdagar och fortbildningar. För närvarande är diskussioner kring normkritik och likabehandling i fokus. Vi arbetar aktivt för att stimulera barnens förståelse för demokratiska och etiska värderingar. Dessutom värdesätter vi ett nära samarbete med vårdnadshavarna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Enligt Skollagen krävs legitimation för tillsvidareanställning. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

För att lyckas i rollen som förskollärare ser vi att du har följande egenskaper/förhållningssätt:
• Ett professionellt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor.
• Vill bidra med utveckling och förnyelse på din avdelning, förskola och ditt förskolområde.
• Ser värdet av det kollegiala lärandet.
• Har förmågan till ett flexibelt arbetssätt – olika barngrupper kräver olika arbetssätt.
• Bidrar med kreativitet, reflektion och en positiv anda.

Vi söker dig som har en tro på att alla barn har en stark inneboende kraft att utforska världen. Du vill vara med och utveckla en kreativ och lärande miljö för barnen utifrån gällande mål och styrdokument. Du ser pedagogisk dokumentation som ett naturligt redskap för att nå målen, kvalitetssäkra verksamheten och för att öka delaktigheten hos barn och vårdnadshavarna. I ditt arbete har du tydligt barnfokus, är engagerad i utvecklingsarbetet och ser möjligheter. Du arbetar på ett prestigelöst sätt och vill arbeta i ett team där allas kompetens och erfarenhet tas på allvar och släpps fram. Det är meriterande om du har goda kunskaper i IKT.


Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2018-01-14

Referensnummer: 172-2468

Kontaktpersoner

  • Katarina Bergqvist
  • Biträdande förskolechef
  • 0723-55 73 68
  • Mari Lundin
  • Förskolechef
  • 0706-63 47 25

Övrigt

Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Som anställd i Malmö stad erbjuds du kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och för dig som är nyutexaminerad en givande introduktionsperiod med en mentor.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på
http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/

Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg.

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

För mer information: http://www.malmo.se