Ledningscontroller

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!Arbetsuppgifter:

I rollen som ledningscontroller för Mölndals stad ansvarar du för att utveckla stadens kvalitets- och målstyrning. Mölndals stads styr- och ledningssystem syftar till att åstadkomma resultat för invånaren med sikte på Mölndal Vision 2022. Utifrån kommunfullmäktiges mål utarbetar nämnderna mål och indikatorer. Som ledningscontroller är du en nyckelperson för arbete med målstyrning och kvalitet. Här ingår utveckling och samordning av arbetet med mål och indikatorer i kommunens budgetprocess samt analys och uppföljning av mål, indikatorer och verksamhetsresultat i uppföljningsprocessen. På uppdrag av stadsdirektörens ledningsgrupp leder och samordnar du kommunens nätverk för mål och kvalitet. Du samarbetar med stadsledningsförvaltningens övriga specialister i analys, utredning och beredning inför politiska ställningstaganden.

Du analyserar och presenterar resultatet från olika externa jämförelser som SCB:s Medborgarundersökning och SKL:s Kommunens Kvalitet i Korthet, och integrerar resultaten i styr- och ledningssystemet. Du utvecklar och utbildar i uppföljnings- och analysmetoder samt utvecklar vårt arbete i systemstödet Hypergene.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med en för uppdraget, relevant akademisk examen. Du har flerårig erfarenhet av strategiskt arbete och kvalificerat analys- och samordningsarbete i en större organisation. Det är av stort värde att du har goda kunskaper inom förvaltning och kommunal verksamhet samt en vana av att följa upp verksamhetsmål och analysera resultat. Du har förståelse för innebörden av en hållbar utveckling och är insatt i hållbarhetsfrågor.

Vi vänder oss till dig som trivs med en kombination av strategiskt och operativt arbete och har erfarenhet av att självständigt driva dina frågor i samverkan med chefer och andra funktioner i en komplex organisation. Det är även viktigt att du har erfarenhet av kvalitetsarbete och processledning. Om du har arbetat i en strategisk roll i samspel med politisk ledning på kommunal nivå är det starkt meriterande. Eftersom resultaten av arbetet ofta presenteras som beslutsunderlag behöver du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. För dig är arbete med digitala verktyg en självklarhet.

Som person är du analytisk, strukturerad, lösningsfokuserad och målinriktad. Du trivs med att arbeta självständigt och leda processer. Du är driven, initiativtagande och arbetar för att nå resultat. Du kan arbeta både på operativ och på strategisk nivå och har förmågan att se till helheten i organisationen. Vidare kan du identifiera risker, behov och möjligheter och utifrån detta genomföra utveckling inom arbetsområdet utifrån uppsatta mål. Rollen som ledningscontroller kräver att du är både lyhörd, smidig och en relationsskapande person med vana att samverka och samarbeta med andra människor.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-06
Referensnummer: A714131

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Carina Nordgren
Förvaltningschef
Telefon: 031-3151241

Fackliga företrädare:

Åsa Kramér
Saco
Telefon: 031-3151436
E-post: asa.kramer@molndal.se

Martina Halldin
Vision
Telefon: 031-3153562

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster