Kommunikatör med strategisk inriktning till Kommunikationsenheten

Kungälvs kommun präglas i dag av en snabb utveckling, stora förändringar och styrkan av att ingå i en tillväxtregion. Här finns Kungälv och Marstrand, två städer med medeltida anor där den dramatiska historian hålls levande av två fästningar. Kungälvs kommun är organiserad som en förvaltning uppdelad på tre sektorer. Vårt stadshus är placerat centralt i Kungälv och här arbetar vi i ett modern, aktivitetsbaserat kontor.

På Kommunikationsenheten arbetar i dag 7 personer med allt från strategiskt stöd i kommunikationsfrågor till produktion av rörlig bild, text och foto. Vi har ett proaktivt arbetssätt och vi arbetar i nära samarbete med de verksamheter vi stöttar. Vår satsning på rörlig bild har gett eko och vi är i dag en av de kommuner som kommit längs med produktion av professionell rörlig bild. Vi använder oss av olika kanaler och olika verktyg; webb, sociala medier, intranät och livesändningar från vår nya sessionssal för att nämna några. Vi har tydligt medborgarfokus i kommunen och vi strävar efter öppenhet och ökad dialog med våra medborgare.

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu en kommunikatör med strategisk inriktning som vill vara med och fortsätta utveckla vår enhet. Vi erbjuder ett omväxlande och spännande jobb där du är en viktig resurs för att stötta kommunens olika verksamheter med kommunikation på alla nivåer.

I första hand arbetar du strategiskt och långsiktigt men även operativt när det behövs. Du kommer att arbeta både med intern och extern kommunikation i alla de kanaler vi arbetar med. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att göra kommunikationsplaner, planera kommunikationsinsatser, skriva artiklar och pressmeddelanden samt vara ett chefs- och ledningsstöd.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning i media och kommunikation eller motsvarande. Du ska ha några års erfarenhet som kommunikatör, informatör eller liknande, gärna inom offentlig sektor.

Som strategisk kommunikatör ska du kunna ta stort eget ansvar för att genomföra kommunikationsinsatser från planering till färdig produkt. Du ska fungera som ett bollplank och ett stöd i kommunikationsfrågor gentemot medarbetare och chefer. Som strategisk kommunikatör ska du kunna coacha och utbilda andra i kommunikation. Du är en duktig skribent med förmåga att anpassa budskap och innehåll till våra olika målgrupper.
Du har en helhetssyn och värdesätter goda relationer och samarbeten. Du är flexibel, lyhörd och bör ha ett stort intresse för samhällsfrågor. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med rörlig bild. Vi ser dessutom gärna att har arbetat på en nyhetsredaktion och har stor förståelse för hur media arbetar då du också kommer att ha presskontakt och arbeta med mediefrågor.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-14
Referensnummer: A742532

Andra uppgifter:

Ansökan tas endast emot digitalt via offentligajobb.se.
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
KUNGÄLVS KOMMUN HAR UPPHANDLADE AVTAL.

Upplysningar lämnas av:

Karin Dahl
Tf Kommunikationschef
Telefon: 070-676 90 53

Fackliga företrädare:

Sabina Johansson
Vision
Telefon: 0303 - 239644

Camilla Flygare
DIK
Telefon: 0303-23 82 31

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster