Biståndshandläggare till SVU-/ korttidsteamet

Publiceringsdatum: 2018-04-11

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Arbetsuppgifter

Som biståndshandläggare kommer du att ansvara för myndighetsbeslut för äldre och funktionshindrade. Detta innebär att utreda, pröva, besluta och följa upp beslut kring den enskildes behov av bistånd enligt gällande lagstiftning. I arbetet ingår att möta den enskilde i hemmet eller under samordnad individuell plan/vårdplanering på sjukhus/korttidsboende samt kunna medverka med andra yrkeskategorier och ta hjälp av annan kompetens vid behov. Samarbete och samordning är en stor del av arbetet.

Du medverkar även i planering, uppföljning och utveckling av verksamheten samt samverkar med andra myndigheter.

Kvalifikationer

Socionomexamen eller annan likvärdig högskoleutbildning. Du har god kunskap om målgruppen och kan uttrycka dig på ett professionellt sätt både i tal och skrift. Du behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och har lätt för att prioritera. Du har även förmåga att hantera och kritiskt granska synpunkter och klagomål.

Erfarenhet av myndighetsutövning samt att arbeta i en politiskt styrd organisation är meriterande men inget krav. Meriterande är om du har arbetat i Procapita och Mina planer/SVPL-IT samt om du har kunskaper om Socialstyrelsens utredningsmodell IBIC.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde omgående

Tidsbegränsat till: 2018-12-31

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2018-04-29

Referensnummer: 175-18-93

Kontaktpersoner

  • Johan Larsson
  • Sektionschef
  • 0709-148383
  • 040343728

Fackliga företrädare

  • Amanda Kalén
  • Akademikerförbundet SSR
  • 040-345212

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.