Socialsekreterare till utredningsenheten barn och unga

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har cirka 57 000 invånare. Vi är cirka 4 200 medarbetare i stadsdelen som arbetar för en bra vardag för göteborgarna. Genom att ge service, stöd och omsorg gör vi skillnad när det behövs. Vi möter stora utmaningar i arbetet och därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i stadsdelens verksamheter. Vi arbetar med att öka inflytandet för stadens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter:

Vilka är vi?
Vi som arbetar på utredningsenheten barn och unga i Askim-Frölunda-Högsbo är 19 utredande socialsekreterare, fyra 1:e socialsekreterare, och en enhetschef. Till utredningsenheten tillhör även mottagningsgrupp som består av tre socialsekreterare som tar emot anmälningar, ansökningar, en socialsekreterare som arbetar tillsammans med skolan för att öka närvaro samt en socialsekreterare som arbetar med Islandsprojektet, våld i nära relationer. En av våra medarbetare går vidare till annan tjänst och vi söker därför en socialsekreterare som vill arbeta tillsammans med oss på utredningsenheten.

På utredningsenheten utreder socialsekreterare inkomna ansökningar och anmälningar, fattar beslut om insats, enligt delegationsordning samt följer upp beviljade insatser. Vi har olika kompetens och bakgrund men det gemensamma är att vi är engagerade och har ett barnperspektiv. Vi jobbar nära varandra, är prestigelösa och vi är ett glatt gäng och som är delaktiga i utvecklingsarbetet på vår arbetsplats.

Vad erbjuder vi dig?
Vi har idag en arbetsplats där vi, som på så många andra socialkontor runt om i landet, utmanas med frågor kring att skapa en arbetsmiljö där du som medarbetare kan utföra ett rättssäkert och gott socialt arbete med en rimlig arbetsbelastning. I vår stadsdel har vi satsat på att anställa fler medarbetare, fler funktioner samt utvecklat rutiner och utarbetat en god introduktion. Detta för att ge dig det stöd du har behov av för att kunna utföra ett gott socialt arbete. Som utredande socialsekreterare hos oss arbetar man i team, vid behov två och två, får extern handledning och har ett nära samarbeta med en 1:e socialsekreterare och även i vissa fall med sin enhetschef. Vi har en socialadministratör som avlastar socialsekreterare med vissa administrativa uppgifter. Viktigt för oss är att vi samarbetar utifrån våra olika roller och kompetenser för våra barn och deras familjers bästa. För att bredda din kompetens som medarbetare och möjliggöra din professionella utveckling arbetar vi kontinuerligt med metodutveckling och erbjuder dig olika utbildningar.

Kvalifikationer:

Vem söker vi?
Vi söker dig som har lite eller mycket erfarenhet i arbetet med barn och unga med de huvudsakliga arbetsuppgifterna att bedriva utrednings- och uppföljningsarbete. Du har socionomexamen och jobbar eventuellt redan idag med myndighetsutövning.

Vi söker dig som har ett tydligt barnperspektiv i ditt arbete och utgår från barns rättigheter. Du har kunskaper inom lagstiftningen, SoL och LVU och har kunskap och arbetar enligt BBIC, Barns Behov i Centrum. Har du andra utbildningar som breddar och stärker vår kompetens i arbetsgruppen är det såklart meriterande.

Som person är du trygg i dig själv och din arbetsroll, har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och tycker om att samverka och samarbeta. Humor, flexibilitet och att vara lyhörd, är egenskaper vi värdesätter högt.

Välkommen att skicka in din ansökan till oss önskar vi medarbetare och arbetsledning!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2017-09-01

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-07-25
Referensnummer: A702183

Andra uppgifter:

I Askim Frölunda Högsbo arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Du har möjlighet att få friskvårdsbidrag och tillgång till ett stort utbud av friskvård. Stadsdelen har också en cykelförmån samt förmånlig avbetalning av västtrafikkort

Upplysningar lämnas av:

Cristina Herrera
Enhetschef
Mobiltelefon: 0703-20 42 60
Telefon: 031-366 30 68

Fackliga företrädare:

Eva Dalerstedt
Vision
Telefon: 031-366 26 89

Pia Björking-Petersson
SSR
Mobiltelefon: 0739-10 24 66
Telefon: 031-367 98 34

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster