Bibliotekarie till Landvetters kulturhus

Välkommen till Sveriges viktigaste jobb i Härryda kommun som ligger mitt emellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i.

Landvetters kulturhus öppnades i januari 2015 och har sedan starten etablerat sig som en välbesökt och aktiv mötesplats i Landvetter centrum. På bottenvåningen ligger huvuddelen av biblioteket med småbarnsavdelning, studierum och läsplatser. Våning två är främst vikt för barn och unga med barnbibliotek, kulturskola, ateljé, danssal, samt möteslokal att hyra för föreningar och medborgare. På våning tre finns en stor samlingssal och teaterlokal för större kulturupplevelser och sammankomster.

Vi söker nu en kommunikativ och entusiasmerande person som kan vara med och fortsätta utveckla arbetet med att tillgängliggöra bibliotekets innehåll.

Arbetsuppgifter:

Som folkbibliotekarie ligger ditt ansvar främst på bibliotekets vuxenavdelning. I dina arbetsuppgifter ingår att erbjuda professionell informationsförmedling och service till våra besökare. Du ansvarar för inköp av medier och programverksamhet, samt andra arbetsuppgifter förekommande på ett mindre bibliotek. Din uppgift blir att planera, organiserar, samt utveckla biblioteksverksamheten tillsammans med dina kollegor. Du tar en aktiv roll inom omvärldsbevakning och har idéer om hur folkbiblioteket kan utvecklas och fortsätta vara relevant för våra besökare.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har examen inom biblioteks- och informationsvetenskap och som har god kännedom om vuxenlitteratur och andra medier. Det är av stor vikt att du har ett genuint intresse för att arbeta med informationsförmedling och frågor som engagerar målgruppen. Du är flexibel, van att arbeta självständigt och ta eget ansvar. Du är stresstålig inför de frågor och uppgifter du ställs inför och har ett helhetstänk i allt du gör. Eftersom verksamheten i kulturhuset är relativt ny så är det också av stor betydelse att du är kreativ, idérik och lösningsorienterad, samt att du kan planera och genomföra projekt. Har du även erfarenhet från arbete inom andra kulturområden eller marknadsföring/skyltning är det meriterande. I kulturhuset arbetar ett litet team nära varandra och det goda samarbetet utgör grunden för ett bra arbete. Det är grundläggande att du har en helhetssyn på verksamheten och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: . Arbetet är förlagt enligt schema där kvälls- och helgarbete ingår.
Tillträde: Tillträde 2017-09-08 eller efter överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-06
Referensnummer: A692586

Andra uppgifter:

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Annika Cross
kulturhuschef
Telefon: 031-724 87 05
E-post: annika.cross@harryda.se

Fackliga företrädare:

Emma Lindgren
DIK, v 28-31 endast mail
Telefon: 031-724 87 04 alt 724 87 01
E-post: emma.lindgren@harryda.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster