Boendepedagog till HVB-hem för ensamkommande unga

Arbetsuppgifter:

Vill vara med och utveckla ett utav våra HVB-hem för ensamkommande unga?

Det här är en kvalificerad tjänst som kräver en person som är redo att gå in i något utmanande och som gillar en föränderlig verksamhet. Vi ställer höga krav på dig som söker och tillbaka får du stimulans och möjlighet till utveckling i din roll. Du kommer att arbeta på ett boende som idag har 14 platser och målgruppen är ensamkommande ungdomar 15-18 år.

Som boendepedagog är huvudsyftet att erbjuda den unge en trygg, omvårdande och strukturerad vardag. Arbetet är utformat för att ge ungdomarna kontinuitet och samtidigt arbeta mot deras individuella planering utifrån uppdrag från socialtjänsten.

Rollen som boendepedagog innebär att skapa motivation till förändring, och bistå ungdomen i att utveckla sin förmågor. Kontaktmanskap är det centrala i rollen som boendepedagog. Som kontaktman arbetar man med uppföljning, ansvarar för genomförandeplaner och dokumentation. Du skall aktivt stödja ungdomarna att integrera sig i samhället. En del utav arbetet innebära att stimulera och utveckla ungdomarnas fritidsintressen samt planera fritidsaktiviteter. Att upprätthålla en tydlig struktur för dagliga rutiner t.ex. vad gäller matlagning, tvätt, städ och läxläsning ingår även i arbetsuppgiften.

Som boendepedagog arbetar du som utförare i en politisk styrd organisation och arbetar utifrån de beslut som fattats politiskt och med uppdrag från socialtjänsten. Som en del i en arbetsgrupp arbetar du tillsammans med kollegor med de beslut som fattas, arbetsgruppen har också kontinuerliga metodmöten tillsammans.

Arbetet innebär dag-, kväll-, och nattjänstgöring (sovande jour) samt helgarbete.

Kvalifikationer:

Du skall ha en utbildning som beteendevetare, socionom, behandlingspedagog, socialpedagog, fritidspedagog, fritidsledare eller en eftergymnasial utbildning som 2 årig relevant KY/YH- utbildning. Det är meriterande om du har utbildning inom kris- och trauma och är utbildad i MI.

Du skall ha minst 2 års erfarenhet av psykosocialt arbete med ungdomar. Det är meriterande om du har arbetat på institution och/eller på behandlingshem. Det är även meriterande om du har erfarenhet av psykiatri, neuropsykiatrisk problematik och/eller erfarenhet av olika typer av beteende/missbruksproblematik.

Du skall ha mycket goda kunskaper i svenska, såväl i tal som i skrift och du skall tidigare ha arbetat med social dokumentation. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet utav att arbeta med genomförandeplaner och använt dokumentationssystemet Treserva. Andra språkkunskaper som dari, arabiska, farsi, persiska ses som meriterande.

Uppdraget kräver god samarbetsförmåga men också god förmåga att arbeta självständigt och kunna fatta egna beslut utifrån situation. Arbetet ställer stora krav på personlig mognad, att värdesätta olikheter och förstå hur vår bakgrund och tidigare erfarenheter påverkar oss.
Du skall ha förmågan att hantera konflikter, sätta gränser och lösa problem på ett konstruktivt sätt, vara reflekterande och analytisk i sitt tänkande och ha en god självkännedom för att kunna ge stöd och trygghet till de unga. Du är lugn och stabil person som har förmågan att sätta sig in i en annan persons situation med professionellt förhållningsätt. Tjänsten kräver professionellt förhållningsätt och lojalitet mot de beslut som fattas.

I samband med rekryteringsprocessen kommer vi att begära ut ett registerutdrag ur misstanke- och belastningsregistret, blanketten gällande arbete på HVB-hem.

Arbetet kräver B-körkort.
Urval och intervjuer kommer att ske löpande

Antal tjänster: 3

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-24
Referensnummer: A710404

Andra uppgifter:

Ansökan tas endast emot digitalt via offentligajobb.se.
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
KUNGÄLVS KOMMUN HAR UPPHANDLADE AVTAL.

Upplysningar lämnas av:

Erika Lindqvist
Rekryterare
Telefon: 0303 - 239983

Madelene Johansson
Verksamhetsledare
Telefon: 0303 - 239490

Mikael Fridlund
Enhetschef
Telefon: 0303 - 239018

Fackliga företrädare:

Teres Zachrisson
SSR
Telefon: 0303-239185

Ulf Liljeros
Vision
Telefon: 0303 - 239392

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster