Driftchef på Vattenverken

Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med schyssta arbetsvillkor och ledare som ger dig förtroende att utvecklas. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat.

VA-avdelningen tillhör Tekniska förvaltningen och ansvarar för att leverera och utveckla vatten- och avloppstjänster till nuvarande och kommande kommuninvånare och verksamheter. Vi består av 22 medarbetare som arbetar med planering och drift av tre avloppsreningsverk, 5 vattenverk, ledningsnät, pumpstationer, reservoarer och tryckstegringsstationer. VA- avdelningen består av ett kompetent och generöst gäng som delar med sig av sina kunskaper och lär av varandra.

Arbetsuppgifter:

Till Alingsås kommun söker vi nu dig som vill arbeta som Driftchef på kommunens vattenverk. I din roll som driftchef kommer din dag variera och du arbetar lika mycket operativt som administrativt. Du har kontakt med myndigheter, medborgare, konsulter, entreprenörer med flera. Du kommer ingå i nätverk och sitta med i VA-avdelningens ledningsgrupp. Arbetet sker såväl som i arbetsgrupper inom avdelningen, förvaltningen, kommunen som självständigt. Bland annat medverkar du i det förebyggande krisarbetet.

Det är ditt ansvar att tillsammans med dina kollegor säkerställa att processerna på kommunens fem vattenverk, inklusive reservoarer och tryckstegringar, drivs så optimalt som möjligt samt att säkerställa en långsiktig strategi och funktion för anläggningarna. Du leder en grupp på fyra personer, för vilka du har personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du kommer att vara operativ inom driften samt ansvara för projekt där du tar fram tekniska lösningar som hanteras i egen regi eller på entreprenad.
Du kommer att delta i VA-avdelningens övergripande planering och kommer ha regelbunden kontakt med VA-chefen och övriga på VA-avdelningen. I ditt arbete ingår att se till att gällande lagstiftning både vad gäller verksamhet och personal följs. Vid en krissituation kan det vara du som rapporterar till media varför det är viktigt att vara väl insatt i arbetet och kunna hantera pressade situationer.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har erfarenhet av ledarskap inom teknisk driftverksamhet, gärna inom VA-drift/processindustri. Du har ett coachande ledarskap där du är engagerad och lyhörd. Du är lösningsorienterad, kommunikativ och strukturerad i ditt arbetssätt. Som person har du integritet och kan stå för dina beslut, samtidigt som du är prestigelös. Du trivs med att arbeta både operativt och administrativt. Vi ser gärna att du har en teknisk eftergymnasial utbildning med relevant. Du har god datorvana och behärskar det svenska språket väl i tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. Dagtid
Tillträde: Beredskapstjänstgöring ingår var femte vecka. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-13
Referensnummer: A694318

Andra uppgifter:

Alingsås präglas av stark tillväxt, nyföretagaranda och är den moderna mötesplatsen. Här hittar du småstadens fördelar och storstadens möjligheter. Med tåg tar det drygt 30 minuter till Göteborg och under en timme till Borås och Skövde.

I Alingsås kommun gillar vi olika. Vi ser mångfald som en tillgång och ett måste för att kunna möta våra medborgare där de befinner sig. Både idag och imorgon.

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Upplysningar lämnas av:

Jennie Eriksson
VA-chef
Telefon: 0322-616225
E-post: jennie.eriksson@ alingsas.se

Fackliga företrädare:

Jörgen Svensson
VA-ingenjör
Telefon: 0322-616240
E-post: jorgen.svensson@ alingsas.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster