Marknadsanalytiker, vikariat

Trafikkontorets uppdrag är att erbjuda boende, besökare och näringsliv en stad som är attraktiv att bo, färdas, verka och vistas i. Vi planerar, bygger, förvaltar och utvecklar stadens gator och offentliga rum. Vi gör det tillsammans med övriga förvaltningar och bolag i staden för att Göteborg ska kunna fortsätta växa och utvecklas till en grön och nära storstad. Trafikkontoret ansvarar också för stadens färdtjänstverksamhet med uppdrag att erbjuda samhällsbetalda persontransporter med fokus på personer med funktionshinder, med visionen "Den goda resan för ett friare liv". Trafikkontoret har drygt 360 anställda och vi driver just nu ett omfattande arbete med att utveckla vår verksamhet.

Arbetsuppgifter:

De närmaste åren kommer Göteborg stå inför stora investeringar i infrastrukturen genom bland annat Västsvenska paketet, vilket kommer att skapa nya förutsättningar för medborgarnas resor och transporter. Det är avgörande för trafikkontoret att ha god kunskap om medborgares och organisationers kunskap, attityder och beteende kring resor och transporter. Därför söker vi nu en erfaren projektledare med marknadsundersökningar som huvudansvar till vår enhet Analys och modeller, på ett vikariat till 80%.

Som marknadsanalytiker hos oss ansvarar du för en stor del av trafikkontorets undersökningar riktade mot medborgare och näringsliv, exempelvis Cykelundersökningen och stadens gemensamma Medborgarundersökning. Du är också en stödfunktion till övriga delar av organisationen utifrån din kompetens om marknadsandsundersökningar. En del av ditt ansvar är att kommunicera och förankra de resultat som framkommit, både internt i organisationen och till andra intressenter.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom exempelvis ekonomi, marknadsföring, statistik eller motsvarande. Eftersom trafikkontoret är en beställarorganisation, vill vi att du redan idag arbetar som beställare av marknadsundersökningar eller som konsult i undersökningsbranschen. Det är ett krav att du har erfarenhet av att vara kundansvarig och leda projekt med eget budgetansvar. Du har minst två års erfarenhet av arbete inom relevanta ansvarsområden och det är meriterande om du har arbetat i SPSS Statistics.

För att lyckas tror vi att du har en god pedagogisk förmåga och är en god kommunikatör, både i tal och i skrift. Givetvis har du också ett brinnande intresse för samhällsbyggande samt hur människors attityder och värderingar kring sina vardagliga transporter styr deras resande. Har du dessutom erfarenhet av både politiskt styrda organisationer och näringslivet är det en fördel.

Som person har du god samarbetsförmåga, god social kompetens, är prestigelös och lyhörd. För tjänsten är det viktigt med en positiv människosyn, att vara en bra lyssnare och diplomat men även att vara självgående, drivande och initiativrik med god analytisk förmåga. Din förmåga att fatta beslut, kunna motivera dem samt att följa upp efterlevnaden av dem är också viktigt.

Goda kunskaper i svenska och engelska samt projekt- och processkunskap tillsammans med goda datakunskaper i MS Office.

Vi vill att trafikkontoret ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Deltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse
Tidsbegränsat till: 2019-02-28

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-14
Referensnummer: Dnr 0026/2017

Andra uppgifter:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, kandidatsöknings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare fler annonser.

Upplysningar lämnas av:

Marja-Leena Uitto Adolfsson
Enhetschef
Telefon: 031-368 24 17

Fackliga företrädare:

Asbjörn Hanssen
Saco
Telefon: 031-368 26 72

Susanna Sandcrona
Vision
Telefon: 031-368 23 58

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster