Enhetschef Äldreomsorgen

Välkommen till Göteborgs norra skärgård. Här möter man Bohuslän när det är som allra bäst!

Naturen finns här, lika vild och storlagen i vinterstorm
som mild och leende i sommarsol.
Möt Öckeröarna med det omslutande havet.
Här finns något för alla; dykskola, kajakpaddling, fisketurer,
utställningar, vidsträckta strövområden,
gastar, guld och sjunkna skepp.

Öckerö kommun erbjuder ett stimulerande arbete i en utvecklingsinriktad och kreativ skärgårdskommun strategiskt belägen i Göteborgs närhet. Kommunen ligger mellan Vinga och Marstrand och består av 10 öar med ca 12 000 invånare.

Vi söker dig som vill ha ett viktigt jobb! Du ska medverka till att kommunens äldre får en trygg och värdig omsorg. I din roll är du en nyckelperson och det du gör är viktigt för många!
Som enhetschef har du förmånen att få leda arbetet med att, tillsammans med dina medarbetare, erbjuda hyresgästerna ett fortsatt meningsfullt liv med aktiviteter, social samvaro samt måltider att längta till. En verksamhet som ska ge hyresgästerna en god och meningsfull vardag och som vi kan vara stolta över.

Solhöjdens äldreboende har 88 platser uppdelat på mindre enheter med 10 - 13 boende i varje. Tre enhetschefer delar på ansvaret för att Solhöjden som helhet skall kunna ge en god och säker boendemiljö och en god arbetsmiljö.

Arbetsuppgifter:

Som enhetschef ansvarar du för att leda, styra, följa upp och utveckla din verksamhet så att kraven i gällande avtal, lagar och riktlinjer följs. I uppdraget ingår ett personal-, ekonomi-, arbetsmiljö och utvecklingsansvar. Socialförvaltningens ambition är att ett tydligt och nära ledarskap ska känneteckna verksamheten. Utifrån politiskt satta mål ska verksamheten planeras för måluppfyllelse i kvalitet och ekonomi i balans där brukaren hela tiden står i fokus.
I tjänsten ingår att delta i äldreomsorgens ledningsgrupp, som tillsammans med verksamhetschefen arbetar med att utveckla kvaliteten och uppfylla nämndens mål för äldreomsorgen i Öckerö kommun. Du kommer även att ha ett nära samarbete med övriga enhetschefer inom äldreomsorgen samt andra professioner, såsom biståndsbedömare och vårdpersonal.

Kvalifikationer:

Du har erfarenhet av ledarskap och har tidigare arbetat som chef. Du har högskoleexamen med inriktning social omsorg, socialt arbete eller ledarskap. Har du tidigare erfarenhet från äldreomsorgen, socialtjänsten och en politiskt styrd organisation är det meriterande.
Du trivs med ett uppdrag där du får stort eget ansvar och där det förväntas att du tar initiativ och driver förbättringar. Ditt ledarskap är coachande och du förstår vikten av att tydliggöra målen och följa upp resultatet. Du uppfattas som trygg och tydlig, och har samtidigt förmågan att lyssna aktivt och ta till dig de behov du möter. Vi ser helst att du har dokumenterad erfarenhet av arbete i ledande ställning. Du har god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt.
Vi värdesätter särskilt egenskaper som flexibilitet, självständighet och helhetssyn.
Stor vikt fästes vid personlig lämplighet.
Körkort erfordras.
Ange referenser.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningstiden. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-27
Referensnummer: A742982

Andra uppgifter:

Facklig företrädare kan nås via kommunens växel tel. 031-97 62 00.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Öckerö kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Arto Niskala
verksamhetschef
Telefon: 031-976350

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster