Vikarierande livsmedelsinspektör

Partille kommuns vision är att man ska leva mitt i det goda livet. Våra drygt 37 000 invånare och människor som arbetar och verkar i kommunen ser vi som våra kunder. Det är upp till oss 2 800 anställda, att leverera kvalitet och service som innebär att det ska vara gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Internt arbetar vi med en gemensam kultur för alla anställda som rustar oss för uppdraget. Värdeorden i kulturarbetet är allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Som ett led i Partille kommuns strävan att vara en attraktiv arbetsgivare pågår ett viktigt förändringsarbete. Detta förändringsarbete innebär att du som anställd i Partille kommun under 2017 och framåt kommer ha rätt att utöver den utannonserade tjänstens sysselsättningsgrad själv välja annan sysselsättningsgrad. Heltid skall vara en rättighet, deltid en möjlighet.


Bygg- och miljönämnden i Partille kommun har som uppdrag att via tillsyn, information och rådgivning främja en hållbar utveckling. Bygg- och miljöavdelningen, som ingår i samhällsbyggnadskontoret, har idag åtta medarbetare varav tre jobbar helt eller delvis med livsmedelskontroll och fem helt eller delvis med tillsyn inom områdena miljöbalken, alkohollagen, tobakslagen samt lag om vissa receptfria läkemedel. Avdelningen söker nu en vikarierande livsmedelsinspektör, under 8 månaders tid, som ska arbeta inom livsmedelslagens område.Arbetsuppgifter:

Tjänsten är ett vikariat för en föräldraledighet. Du kommer att jobba med både offentlig kontroll av livsmedelsföretag samt handläggning av inkommande livsmedelsärenden. Arbetet är omväxlande och innebär stort eget ansvar.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom arbetsområdet såsom livsmedelsagronom, livsmedelsingenjör, kostekonom, miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan relevant utbildning. Du bör ha kunskap om myndighetsarbete, livsmedelslagstiftningen, förvaltningsrätt och om kvalitetsledningssystem vid livsmedelsföretag. Eftersom du kommer att arbeta tätt tillsammans med dina kollegor och även ha många kontakter med verksamhetsutövare och allmänhet, lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper såsom förmåga att lyssna, samarbeta och hantera myndighetsrollen. Vi önskar att du har lätt för att skapa kontakter, planera och ta initiativ. Du ska vara observant och ha god förmåga att kommunicera i både tal och skrift.
Tidigare erfarenhet av kontrollarbete inom livsmedelsområdet är meriterande.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-18
Referensnummer: A735640

Andra uppgifter:

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Annika Billton
Miljöchef, miljöenheten
Telefon: 031-792 12 15
E-post: annika.billton@ partille.se

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster