Valdemarsro gymnasium söker barnskötare

Publiceringsdatum: 2017-08-30

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola, vuxenutbildning samt arbetsmarknadspolitiska insatser. Idag är vi 1 500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att få ungdomar och vuxna att bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. Vi tror på digitalisering som ett verktyg för att förbättra våra verksamheter och har som mål att bli Malmö stads första helt digitaliserade förvaltning. Vi ger kraft att växa.

Valdemarsro gymnasium är en skola där vår ambition är att varje dag möta våra ungdomar utifrån deras förutsättningar och behov för att på så sätt stimulera dem att utvecklas så långt det är möjligt i sitt lärande. Valdemarsro gymnasium erbjuder utbildningar för elever på gymnasiesärskolans individuella och nationella program. Vi erbjuder också korttidstillsyn enligt LSS 9§7 för de ungdomar som har beslut om denna insats.

Verksamheten är organiserad utifrån att vara en lärande organisation som tar sitt eget lärande på allvar och skapar möjligheter för lärandebaserad verksamhetsutveckling. På skolan arbetar lärare, specialpedagoger, speciallärare, barnskötare, elevassistenter med flera. Som stöd för det pedagogiska arbetet har vi tre utvecklingspedagoger med inriktning autismspektrum, kommunikation och rörelse och tre förstelärare med inriktning BFL (bedömning för lärande), kollegialt lärande och IKT (informations- och kommunikationsteknik).

Skolans totala bemanning uppgår till cirka 130 personer. Inom verksamheten finns också elevhälsa med skolsköterska, SYV (studie- och yrkesvägledare) och kurator.

Valdemarsro gymnasium vill vara en förebild för alla. En inspirationskälla, en spjutspets inom tillgänglighet, kunskap och kompetens. Vill du vara en del av vårt arbete?

Arbetsuppgifter

Ditt arbete som barnskötare innebär pedagogiskt arbete och omvårdnad av enskilda elever. Du kommer under ledning av ansvarig pedagog att planera, genomföra och utvärdera pedagogiskt arbete med elever. Du kommer även att vara en del av arbetet med ungdomarna på skolans hemvist, som är en LSS-insats i anknytning till skoldagen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en gymnasial utbildning med inriktning mot barn och fritid eller annan utbildning som bedöms vara likvärdig. Du har med fördel även utbildning inom autismspektrum. Du har flera års erfarenhet av socialt eller pedagogiskt arbete med barn, ungdomar eller vuxna inom autismspektrum. Vi ser gärna att du dessutom har erfarenhet av arbete med barn eller ungdomar på tidig utvecklingsnivå.

Du har goda kunskaper om specifika behov utifrån olika funktionsnedsättningar. Har du även kunskaper och erfarenhet av alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) samt lågaffektivt bemötande ser vi det som meriterande.

Som person är du positiv, strukturerad, och flexibel. Du har en mycket god samarbetsförmåga och en hög grad av självständighet. Du behärskar det svenska språket obehindrat, såväl skriftligt som muntligt. Talar du ytterligare ett språk som kan vara till nytta i verksamheten, ser vi detta som positivt.


Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs. Du har goda kunskaper om specifika behov utifrån olika funktionsnedsättningar. Har du även kunskaper och erfarenhet av alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) samt lågaffektivt bemötande ser vi det som meriterande. Som person är du positiv, strukturerad, och flexibel. Du har en mycket god samarbetsförmåga och en hög grad av självständighet. Du behärskar det svenska språket obehindrat, såväl skriftligt som muntligt.

Omfattning: Heltid

Löneform: Månadslön.

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 2

Ansökan

Ansök senast: 2017-09-15

Referensnummer: A710766

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.