Projektingenjör VA


Tjörn är ö-kommunen med hög kvalitet i verksamheterna och havet i blickpunkten. Tjörn placerar sig högt i rankningar när skolor, äldrevård samt säkerhet och trygghet mäts.
Kommunens ekonomi är stabil och har varit det i många år. Det gör att Tjörns kommun hela tiden kan utvecklas. God service och tillgänglighet är angelägna frågor liksom infrastruktur.
På Tjörn tror vi att konst och kultur ger muskler åt själen och rustar våra barn och ungdomar för ett gott liv.
”Tjörn – möjligheternas ö hela året och för hela livet” är Tjörns vision.


Sektor samhällsbyggnads verksamhet är inriktad på en långsiktigt hållbar utveckling med attraktiva boendeområden, goda förutsättningar för näringslivet samt ett bevarande av Tjörns unika natur och kulturvärden. Sektorn består av fyra avdelningar: plan- och bygg-, miljö- , avfalls- samt VA-avdelningen.

Arbetsuppgifter:

VA-avdelningen på Tjörn består av en planeringsenhet och en driftenhet. Planeringsenheten behöver nu förstärka med en projektingenjör som tillsammans med oss vill bidra till samhällsbyggnaden i Tjörns kommun. Under många år framöver bygger vi ut vår kommunala VA-anläggning och har många spännande projekt framför oss. VA-avdelningen består idag av ca 30 personer som arbetar med allt ifrån kart och mät till underhåll av ledningsnät och drift av våra vatten- och avloppsverk.

Som projektingenjör hos oss kommer du att ansvara för och driva om- och nybyggnadsprojekt på våra VA-anläggningar. Du följer och leder projekten i alla faser från förstudie till genomförande med driftsättning och slutrapportering. Som en del i dina projekt ingår att följa upp projektbudget, dokumentation, analys, uppföljning, konsultstyrning och följa entreprenader. I uppdraget ingår också teknisk granskning av exempelvis bygghandlingar, samverkan med vår driftenhet och aktivt deltagande i upphandlingsprocessen.

Vi söker Dig som är ingenjör inom maskin eller väg- & vatten. Du har arbetat med teknisk projektledning i minst 5 år. Du tycker om att arbeta bland och tillsammans med andra människor, är strukturerad, engagerad och kan hålla många bollar i luften.

Vi samarbetar mycket med andra avdelningar inom kommunen och har ofta mycket kontakt med nya och befintliga VA-kunder. Organisatoriskt tillhör VA-avdelningen Samhällsbyggnadssektorn i Tjörns kommun. Samhällsbyggnadssektorn arbetar kontinuerligt med övergripande verksamhetsutveckling där VA, som en större funktion inom sektorn, bidrar till utveckling av såväl interna som kommunala rutiner och samverkan inom koncernen.

Samhällsbyggnadssektorn arbetar till stor del med ramavtalsleverantörer vilket bidrar till stor förmåga att kunna hålla tempo i investeringsprojekt, utredningar och andra verksamhetsdelar.

Vi arbetar också strategiskt med samarbete över kommungränserna med Stenungsund och Orust kommuner.

Vi erbjuder dig:

• Trevliga kollegor med intressanta och stimulerande arbetsuppgifter
• Goda utbildnings- och utvecklingsmöjligheter hos en långsiktig arbetsgivare
• Bra balans mellan arbete och fritid
• Ett omfattande kontaktnät, såväl internt som externt

Kvalifikationer:

• Teknisk utbildning (lägst gymnasieingenjör)
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• Körkortsbehörighet för personbil
• Dokumenterad erfarenhet som VA- eller projektingenjör är ett krav, liksom god kunskap inom Autocad och Officepaketet.

Meriterande:

• Arbete i politisk styrd verksamhet
• Godkänd kurs BAS-P/U
• Säkerhet på väg 1+2
• Vattentjänstlagen
• Entreprenadjuridik
• Kunskap om AMA-systemet

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. Provanställning kan komma att tillämpas.
Löneform: Månadslön

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-14
Referensnummer: KS 2017/751

Andra uppgifter:

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.

Om du har problem med att ansöka via programmet Offentliga jobb vänligen kontakta supporten via telefonnummer 0771-10 10 29.

Upplysningar lämnas av:

Ove Hasselberg
Tf VA-driftchef
Telefon: 0304 – 60 14 78

Fackliga företrädare:

Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0304-60 10 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster