Internkonsulter till IFO Alingsås

Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med schyssta arbetsvillkor och ledare som ger dig förtroende att utvecklas. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat.

IFO är Individ och Familjeomsorgsavdelningen inom Socialförvaltningen i Alingsås. IFO består av ca 100 medarbetare och utgörs av enheterna Barn och unga - utredning, Barn och unga - placering, Vuxen, Funktionsstöd och familjerätt, Stöd och försörjning samt Stöd och behandling. ´
Vi arbetar kontinuerligt för att skapa de allra bästa förutsättningarna för att medarbetarna ska kunna bedriva ett gott socialt arbete, nå uppställda verksamhetsmål och hålla en hög rättssäkerhet.
För oss är det viktigt att utveckla vårt arbete för att kunna möta upp behoven hos dem vi är till för och nya idéer uppmuntras. Vi ser kontinuerlig kompetensutveckling som en naturligt inslag och en förutsättning för att lyckas i arbetet.

Arbetsuppgifter:

För att lyckas i vår ambition att vara en attraktiv arbetsplats, hålla en hög rättsäkerhet samt ha nöjda och engagerade medarbetare, förstärker vi IFO ytterligare genom att tillsätta internkonsulter. Vi har också byggt ut socialkontoret och kan erbjuda eget rum i fina lokaler.

Vi är det lagomstora socialkontoret med korta beslutsvägar och närhet till varandra. Internkonsulterna ska fungera som interna förstärkningar på de olika verksamhetsområdena när behov uppstår, under kortare eller längre tid. Myndighetsutövning innefattande utredning, beslut, uppföljning och dokumentation av bistånd enligt aktuella lagrum och utifrån olika verksamhetsområden och målgrupper är ditt uppdrag. Rollen innebär att vara flexibel och öppen för nya utmaningar och ha en vilja att lära nytt och utvecklas.

Arbetet utgår från ett helhetsperspektiv för den enskilde kommuninvånaren. Samverkan sker med den enskildes nätverk, utförare av insatser, förvaltningar inom Alingsås kommun eller andra myndigheter och organisationer. Inom IFO är samverkan ett prioriterat område.

I Alingsås kommun har du genom ett lokalt avtal, möjlighet till ytterligare 5-6 semesterdagar genom att byta ut semesterdagsersättning mot ledig tid. Som anställd har du också tillgång till träningsanläggning i anslutning till socialkontoret till ett kraftigt subventionerat pris utöver friskvårdsbidraget.

Vi erbjuder utveckling, stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter samt engagerade och trevliga kollegor.

Hos oss ges Du möjligheten att arbeta både kreativt och insiktsfullt. Vad vill Du förverkliga?

Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en socionomexamen, är ansvarstagande med ett bra bemötande och en god samarbetsförmåga. Vi förväntar oss att du bidrar till det goda arbetsklimatet på avdelningen.
Du är trygg i din arbetsroll och kan arbeta självständigt men ser också vikten av samarbete för brukarnas bästa.
Det är mertiterande om du har erfarenhet av arbete inom minst två av IFO´s verksamhetsområden
Det är viktigt att du har en god språklig förmåga att uttrycka dig på svenska då skriftliga utredningar och samtal är de främsta verktygen i arbetet.

För oss är brukarfokus, respekt, professionalitet och ansvar viktiga ledord och stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Urval kan komma att ske löpande.
Körkort är ett krav.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-01
Referensnummer: A712334

Andra uppgifter:

Alingsås präglas av stark tillväxt, nyföretagaranda och är den moderna mötesplatsen. Här hittar du småstadens fördelar och storstadens möjligheter. Med tåg tar det drygt 30 minuter till Göteborg och under en timme till Borås och Skövde.

I Alingsås kommun gillar vi olika. Vi ser mångfald som en tillgång och ett måste för att kunna möta våra medborgare där de befinner sig. Både idag och imorgon.

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Upplysningar lämnas av:

Karen Alvstad
TF Avdelningschef
Telefon: 0322-61 67 41

Fackliga företrädare:

Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0322-61 60 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster